Ekonomi Haber Girişi : 24 Nisan 2012 15:50

Erzurum ABİGEM takdir topluyor

Erzurum ABİGEM takdir topluyor
2008’den bugüne kadar bölgedeki küçük ve orta büyüklükteki İşletmelere, kamu kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) hizmetlerini başarıyla sürdürüyor.
Erzurum Ajans-2008’den bugüne kadar bölgedeki küçük ve orta büyüklükteki İşletmelere, kamu kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) hizmetlerini başarıyla sürdürüyor.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın yaptığı açıklamada, KOBİ’lerle yönelik 79 eğitim verildiğini, genel katılıma açık eğitimlerle birlikte eğitime katılan kişi sayısının 8 bin 500 olduğunu ifade etti. Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri sonucunda 52 işletmenin kuruluşuna yardımcı olan ABİGEM’in, KUDAKA için hazırladığı 13 projeden 11’inin başarılı olduğunu, ayrıca yeni dönemde KUDAKA’ya sunulan 195 KOBİ projesi arasından ABİGEM tarafından hazırlanan projelerden birinin 1’inci olduğunu hatırlatan Özakalın, ABİGEM tarafından hazırlanan 2 Küçük Ölçekli Altyapı projesinin de başarılı olduğunu açıkladı. Açıklamasında KOBİ sahiplerine önerilerde bulunan Saim Özakalın, KOBİ sahiplerinin proje çağrı dönemlerini beklemeden, ihtiyaç duydukları konularda proje hazırlatmak için ABİGEM’e başvurabileceklerini söyledi. Çağrı dönemlerinin kısa olması nedeniyle bu dönemde proje hazırlama konusunda sıkıntılar olabileceğini kaydeden Özakalın, artık rutin hale gelen proje çağrıları için önceden hazırlıklı olmanın avantajlı olacağını vurguladı.
Özakalın, faaliyetlerini Erzurum, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Artvin’de sürdüren, yerel ve ulusal otoritelerden takdir alarak bölgesel bir Eğitim ve Danışmanlık firması haline gelen Erzurum ABİGEM’in çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.