Spor Haber Girişi : 27 Şubat 2012 09:21

Erzurum artık marka

Erzurum artık marka
Geçtiğimiz yıl düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'yla (UNIVERSİADE) adını tüm dünyaya duyuran ve birçok spor tesisine kavuşan Erzurum, artık uluslar arası yarışlara ev sahipliği yaparak dünya sporcularını ağırlıyor.
Erzurum Ajans-Geçtiğimiz yıl düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'yla (UNIVERSİADE) adını tüm dünyaya duyuran ve birçok spor tesisine kavuşan Erzurum, artık uluslar arası yarışlara ev sahipliği yaparak dünya sporcularını ağırlıyor.
Kış sporların da birçok ilke imzanın atıldığı Erzurum'da 1 Nisan'a kadar uluslar arası yarışlar hız kesmeden devam edecek. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum'un kış sporlarında kendini ispatlayan bir il olduğunu ifade ederek dünya sporcularının katılımlarıyla uluslar arası şampiyonaların düzenlendiğini belirtti. Ayık, Erzurum'da düzenlenen ve yaklaşık 1 haftadır süren Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonasının sona ermesinin ardından bugün de Dünya Kayak seven
Gazeteciler ve Özel Sporcular Dünya Şampiyonası'nın başlayacağını kaydetti.
Erzurum'da uluslar arası yarışların hızını kesmeden 1 Nisan'a kadar şampiyonaların devam edeceğini belirten Ayık, "Dünya Kayak seven Gazeteciler ve Özel Sporcular Dünya Şampiyonası başlayacak. Özellikle dünyanın her yerindeki aktif gazetecilerin Erzurum'a gelip buradaki tesislerimiz görüp Türk insanını Türkiye'yi görüp tanıması bizim için son derece önemli. Onları uğurlayacağız hemen peşinden Uluslararası Alp disiplini Palandöken Kayak yarışımız var. Hemen onunla aynı tarihte Kayaklı Koşu Balkan Kupamız
v
ar. Dolayısıyla bir Nisan'a kadar Erzurum'da her hafta çok önemli Uluslararası organizasyonlar olacak" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.