Erzurum Haber Girişi : 23 Mart 2014 18:05

Erzurum Başsavcısı Çiçekli oldu

Erzurum Başsavcısı Çiçekli oldu
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 271 hâkim ve savcın atamasını gerçekleştirdi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 271 hâkim ve savcın atamasını gerçekleştirdi. Kurul, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'yi atadı. Kurul,  Erzurum'da kapanan TMK 10. Madde ile Yetkili 2. Ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkim ve Savcılarının da atamasını yaptı.

KİLİS CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇİÇEKLİ, ERZURUM'A

HSYK'nın yayınladığı kararnameye göre, bir süre önce Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Durmaz'ın Erzurum'a tayine edilmesinin ardından çocuklarının eğitim öğretimini gerekçe göstererek tayinini durdurması ile  boş kalan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'nin atandı. Çiçekli, Kilis'ten önce Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde de bulundu.

KAPATILAN ÖZEL YETKİLİ  HÂKİM VE SAVCILARA YENİ ATAMA

Türkiye'de 'özel yetkili' mahkemelerin kapanmasının ardından,  Erzurum'da CMK 250 ve TMK 10. madde ile özel yetkili 2. Ağır ve 4. Ağır Ceza Mahkemeleri de kapatılmıştı.  Yeni kararname ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kokmaz, Ankara Hakimliği'ne, 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Mustafa Kahya ise Bursa Hakimliği'ne atandı.

BAŞSAVCI VEKİLİ TEKİN, ERZURUM BAŞSAVCI VEKİLLİĞİNE ATANDI

Kararnameye göre, TMK 10. Madde ile Yetkili Mahkemelerde görev yapan Hâkim Ramazan Özer,  Kocaeli'ye, Metin Çakır, Trabzon'a, Hakim Handan Durmuş, Hakim Hülya Özkan Erzurum Hakimliği'ne, Hakim Muhammet Karaca, Erzurum Hakimliği'ne, Hakim Mehmet Ekiz Erzurum' Hakimliği'ne, Aile Mahkemesi Başkanı Asiye Kahya Bursa Hakimliği'ne atandı.

TMK 10. Madde ile Yetkili Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sadık Yaşar Tekin'in Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine,  TMK 10. Madde ile Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na, Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na,  Metin Özyurt, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla ise Ordu'ya, atandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.