Spor Haber Girişi : 09 Temmuz 2012 19:30

Erzurum BBSpor'da iştişare toplantısı

Erzurum BBSpor'da iştişare toplantısı
Süper Toto 3. Lig takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da, Genel Kurul öncesi istişare toplantısı düzenlendi.
Erzurum Ajans-Süper Toto 3. Lig takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da, Genel Kurul öncesi istişare toplantısı düzenlendi. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurumlu İşadamı Ahmet Karadayı, Taraftarlar Derneği’nin üyeleri ve mavi beyazlı takıma destek verenlerin bir araya geldiği istişare toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de katıldı. Başkan Küçükler, “Bizim Erzurum’u profesyonel ligde temsil eden bir takımı ayakta tutmaktan başka bir muradımız yok” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda Büyükşehir Belediyespor’da 8 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde işadamları ve mavi beyazlı takıma gönül veren taraftarlarla bir araya geldi. Kulübün isminden Yönetim Kurulu’nun yapısına varıncaya kadar birçok konunun ele alınması amacıyla tasarlanan istişare toplantısında ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Erzurumlu İşadamı Ahmet Karadayı da hazır bulundu. Başkan Küçükler’in açılış konuşmasını yaptığı istişare toplantısında, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, BESTDER Başkanı Zafer Lömenler ve çok sayıda taraftar söz aldı.

KÜÇÜKLER: ERZURUMSPOR’A GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZLER VERDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, açılış konuşmasında kapatılan Erzurumspor’a değindi. Erzurumspor’a, tarihindeki en büyük maddi ve manevi desteği Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizzat kendisinin verdiğine dikkati çeken Başkan Küçükler, “Birtakım çevrelerde işitiyoruz; sanki Erzurumspor’un kapanmasını biz sağlamışız da, yerine Büyükşehir Belediyespor’u kurmuşuz. Bu tür söylemlerin kesinlikle aslı-astarı yok. Erzurumspor’a bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük desteği bizler verdik, borçlarından kurtulması ve takımın yeniden ayaklanması için verilen mücadelenin her daim içerisinde olduk. Bunu hiç kimse inkar edemez” diye konuştu.
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyespor’un ismiyle ilgili olarak da konuştu. Küçükler, “Bu kulübün öyle ya da böyle bir kurum ya da kuruluşun himayesinde olması gerekiyor. Bu DSİ olur, Karayolları olur, İl Özel İdaresi olur, bizim için hiç fark etmez. Biz bunun dışındaki bir formülün, bu takımın akıbetini de tıpkı Erzurumspor’a benzetmesinden endişe ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER’DEN İSİM VURGUSU…

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un bu şehrin takımı olduğunu ve Erzurum’un da bu kulübe ve takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Bu kulübün adı; Erzurum Büyükşehir Belediyespor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi kimin, Erzurum’un değil mi, Erzurumlunun değil mi? Belediye hiçbirimizin babasının tapulu malı değil ki, bu kurum hepimizin. Misal Ticaret Borsası ile herkesin işi olmaz, sadece bu odanın sorumluluk alanında faaliyet gösterenlerin işi olur. Ama belediye böyle değil ki, bu şehirde yaşayan herkesin belediyeyle işi olur. Çünkü belediye bu şehrindir, bu şehirlinindir. Bu kulübü çok daha yükseklere taşıyacaksa eğer ismini değiştirelim, kaldıralım Büyükşehir Belediyesini olsun bitsin. Bizim bu yönde bir reklama da ihtiyacımız yok. Bu istişare toplantısını da bu yüzden düzenledik, görüş ve önerileri alalım istedik. Kimse arkadan arkaya konuşmasın, herkesin eteğindeki taşlar burada dökülsün istedik. Çünkü biz istiyoruz ki, bu takımın sonu da Erzurumspor gibi olmasın” ifadelerini kullandı.

ETSO MECLİS BAŞKANI ÖZAKALIN: BİZE GÖREV DÜŞERSE YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ

Daha sonra söz alan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, uzun yıllar futbolun içerisinde yer almış birisi olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’a çok büyük bir önem hamlettiğini söyledi. Özakalın, Erzurumspor’la ilgili olarak yapılan bazı eleştirilerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in hedef gösterilmesinin çok büyük bir yanlış olduğuna dikkati çekerek, “Erzurumspor’u kurtarma sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler’in verdiği mücadeleye bizler yakından şahit olduk. Kendileri hem maddi, hem de manevi anlamda Erzurumspor’un hep yanında oldular. Büyükşehir Belediyespor gibi bur kulübün şekillendirilmesi ve profesyonel ligde şehrimizi temsil etmesi ise, bana göre Başkan Küçükler’in Erzurum’a sunduğu kıymetli bir hediyedir” ifadelerini kullandı.
Salı günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurul’da görev almaya hazır olduklarını vurgulayan Özakalın, “Biz bu takımın açıkçası çok daha yükselmesini istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

“BİZ BU TOPLANTIYI EGOMUZU TATMİN İÇİN YAPMADIK”

Öte yandan Küçükler ve Akalın’ın konuşmasının ardından bazı taraftarlar da söz aldı. Bazı taraftarlar, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un isminin değiştirilmesi ve Yönetim Kurulu’nun yapısından ziyade genellikle transferler ve deplasman maçlarına yönelik sorunları dile getirirken, kimi taraftarlar da, takımın altyapısına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Taraftarların görüşlerini belirtmesinin ardından kapanış konuşmasını ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yaptı.
Başkan Küçükler, şunları söyledi: “Burada herkes kendi fikrini açıkça dile getirdi. Biz burada zaten herkes kendi görüşünü söylesin diye toplandık. Herkesin fikrini de not ettik. Biz buraya birinci olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Spor ismiyle ilgili durumu konuşmak için, ikinci olarak da yeni oluşturulacak yönetim nasıl olmalı diye toplandık. Bunlar daha önemliydi bana göre ama burada arkadaşlarımız farklı konulara değindi. Ama bu iki konu üzerinde kesin ve berrak bir sonuç çıkmadı. Burada taraftarımız da, takımımız da bizim için çok önemli ama burada biz taraftarların sorunlarını tartışma toplantısı yapmıyoruz. Onların sorunlarını yönetim çözmeli. Biz burada şuan Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u konuşuyoruz. Samimi olarak söylüyorum adam gibi birileri çıkıp ‘ben bu takımı sonuna kadar götüreceğim’ desin sonra ismini de değişebilir. Şuan bu takımın adında Büyükşehir Belediyespor varsa bu bizim namusumuz ve ben namusuma sahip çıkıyorum. Biz herkese bugün burada toplanacağımızı söyledik; hani takımını sevenler neredeler? Biz bu toplantıyı egomuzu tatmin etmek için yapmadık”
Başkan Küçükler, Salı günü yapılacak Genel Kurul toplantısında her kesimin katılımıyla bir Yönetim Kurulu teşekkül ettirmeyi arzuladıklarına dikkati çekerek, “Bu çerçevede de tekliflere açığız, önerileri açığız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.