Bölge Haber Girişi : 08 Kasım 2009 00:43

Erzurum camilerinde hırsıza anonslu uyarı!..

Erzurum camilerinde hırsıza anonslu uyarı!..
Müftülük son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı ilginç bir uygulama başlattı. Tarihi Ulu Cami ve Lala Paşa camilerine güvenlik kamerası yerleştiren Müftülük, dijital ses sistemiyle gece yarısından sonra hırsızlara yönelik 'Allah katında günah işliy

Erzunrum Ajans-Müftülük son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı ilginç bir uygulama başlattı. Tarihi Ulu Cami ve Lala Paşa camilerine güvenlik kamerası yerleştiren Müftülük, dijital ses sistemiyle gece yarısından sonra hırsızlara yönelik 'Allah katında günah işliyorsun' anonsları yaptırıyor. Özellikle ayakkabı hırsızlığının yaygın olduğu camilerde güvenlik kameralarının sayısı her geçen gün artıyor. Erzurum Müftülüğü de bu anlamda tarihi Ulu Cami ve Lala Paşa camilerine 5 güvenlik kamerası yerleştirdi.

 

24 SAAT GÖZETİM ALTINDA

 

Müftüyük ayrıca camilere bir de dijital ses sistemi kurdu. Gece yarısından sonra devreye giren sistemin belirli bir süre aralığında 'Allah katında günah işliyorsun' anonsları yaptığını söyleyen Müftü Yakup Arslan, hırsızları bu şekilde uyaracaklarını belirtti. Arslan, "Genellikle Cuma günleri birçok camimizde ayakkabı ya da ceket hırsızlığı yaşanıyor. 24 saat boyunca izlenen camilerimize ayrıca dijital ses sistemi kurduk. Yapılan anonslarla camiye giren hırsız ya da hırsızları bu şekilde uyarmak istedik" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.