Spor Haber Girişi : 17 Mart 2021 17:16

Erzurum'da sönük şampiyona

Erzurum'da sönük şampiyona
Protokolün davet edilmediği, Erzurum Ajans dışında gazetecilerin takip etmediği Alp Disiplini Aslı Nemutlu Türkiye Şampiyonası sona erdi. Türkiye Kayak Federasyonu'nun organizasyonu olan ulusal etkinlik bir hayli sönük geçti.

Erzurumajans-Onur ASAĞSÖZ-Alp Disiplininde sezon finali olan Aslı Nemutlu Türkiye Şampiyonası sona erdi. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Sway Hotels’in FIS onaylı pistinde düzenlenen yarışlara 21 ilden 190 sporcu katıldı.

 

 

İki gün süren ve büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakalar sonrasında iller bazında 2 bin 966 puan toplayan İstanbul birinci, 2 bin 918 puan alan Erzurum ikinci, 2 bin 755 puan elde eden Bursa ise üçüncü sırada yer aldı.

 

 

NE PROTOKOL NE DE BASIN VARDI

 

Türkiye Kayak Federasyonu’nun ulusal çapta bir etkinlik olmasına rağmen yetersiz organizasyonu nedeniyle yarışların ödül töreni bir hayli sönük geçti. Protokolden sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Federasyon Başkanı Ali Oto’nun katıldığı törene Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiç kimsenin davet edilmediği öğrenildi.

 

 

MADALYALARI YÖNETİM KURULU DAĞITTI

 

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları federasyon yönetim kurulu üyeleri verirken, Türk kayağına önemli katkıları olan eski kayak hocaları Hüseyin Köktaşlı, Yahya Dayı, Fevzi Tosun, Şenol Mızrak ve eski Gençlik Spor il Müdürü Nihat Gezder’e plaketlerini Başkan Ali Oto verdi.

 

 

İŞTE KATEGORİLERİNDE MADALYA KAZANAN SPORCULAR

 

U 12 Kızlar: Berna Kartal, Alev Nur Taşkent, Naz Alaftargil

U 12 Erkekler: Rıfat Hamza Taş, Kayra Kıyıcı, Kerem Çalış,

 

U 14 Kızlar: Ada Hasırcı, Ayla Safarin, Deren Öz

U 14 Erkekler: Deniz Yazgan, Şükrü Poyraz Aydın, Ali Çınar Aydın

 

U 16 Kızlar: Defne Akgerman, Eda Şamgül, Serranur Kartal

U 16 Erkekler: Salih Yusuf Kartaltepe, Can Göydaş, Emir Can Timur

 

U 18 Kadınlar: Maya Özhun, Buse Akar, Lal Öktem

U 18 Erkekler: Demirkan Hasırcı, Zülfücan Oruç, Furkan Şan Özbakır

 

B. Kadınlar: Ayşe Durlu, Cemre Melek Ergün, Tayra Tunca

B. Erkekler: Yunuscan Erşan, Derin Evcim, Aybaran Ocak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.