Sağlık Haber Girişi : 05 Ağustos 2021 14:37

Erzurum'da vaka sayısı artışını sürdürdü

Erzurum'da vaka sayısı artışını sürdürdü
Erzurum'da Covid-19 vaka sayısı yükselişini sürdürüyor. İldeki yüz bin kişide görülen vaka sayısı haftalık bazda 59,93 oranında artış gösterdi. 

ERZURUM AJANS - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaştı. Haritaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen en çok vaka Siirt'te yer alıyor.

 


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştığı gönderisinde, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz.

 

 

 

 

Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis. Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Erzurum'da anormal artış!

 

 

Erzurum'da Temmuz başında düşen vaka sayısı üç haftadır yükselişe geçti. Kentte her yüz bin kişide görülen vaka sayısı haftalık bazda 59,93 oranında artış gösterdi.

 

 

Bakanlığın sitesindeki verilere göre, aşılama oranının yüzde 57,7 olduğu Erzurum'da, bu hafta vaka sayısında ciddi artış görüldü. Aşılamada turuncu kategoride yer alan Erzurum’un bu haftaki vaka oranı yüz binde 91,20'den 151,13'e yükseldi. 

 


Temmuz ayının ilk günlerinde düşüşe geçen vaka sayısı üç haftadır anormal artışları ile endişelendirdi.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 04 Eylül 2021 12:36

    Ne olacak ben bütün kurallara uymama rağmen yine Corona oldum. Kural yok,kaide yok.devlet milletin yüzde 41'ini aşıladı, toplumsal bağışıklığı sağlayamadı,ama her taraf al açık. Devlet İçin para önemli,milletin canı önemli değil. Tam bir muz devleti.

  • M.K 06 Ağustos 2021 09:25

    TABİKİDE ARTIŞ OLACAK OTOBÜSLER MİNİBÜSLER BIRAKIN AYAKTA YOLCU ALMAYI ARTIK MASKESİZ BİNİLİYOR.UYARDIĞIN ZAMAN HAKARETE MARUZ KALIYORSUN.MASKE TAKAN YOK DENECEK KADAR AZ DENETİM ZATEN YOK ÇİN GİBİ MASKE MESA FE KURALINA UYMAYANI VURACAKSIN CORONA O GÜN BİTYER