Spor Haber Girişi : 08 Şubat 2021 16:21

Erzurum'dan hız tutkunları geçti

Erzurum'dan hız tutkunları geçti
Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Federasyon Kupası Yarışları, Erzurum'da yapıldı. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Erzurum'dan hız tutkunları geçti

Erzurumajans-Hız Tutkunları Erzurum’da boy gösterdi.  Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen “Short Track Federasyon Kupası-1” müsabakaları sona erdi.

 

Palandöken İlçesi’ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 Binlik Buz Pateni Salonunda yapılan ve iki gün süren yarışlar nefesleri kesti. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular belli oldu.

 

 

Karadağ rekor kırdı

 

100’e yakın sporcunun kıyasıya yarıştığı müsabakalarda  Küçük kızlar D kategorisi 500 metrede Derya Karadağ, 50.2 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalya aldı. Minik sporcunun başarısı salonda alkış aldı.

 

Madalya için kıyasıya yarıştılar

 

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen “Short Track Federasyon Kupası-1” müsabakaları sona ererken, 100 dolayında sporcu madalya kazanmak için buz pistinde hızını yarıştırarak zamana karşı mücadele sergiledi.

 

 

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Karadağ, yıl içerisinde toplamda 6 yarışma düzenleyeceklerini ifade ederek bu yarışlarda dereceye giren sporcuların madalyalarla ödüllendirileceğini kaydetti.

 

Karadağ, mart ayında düzenlenecek Short Track Dünya Kupası için kota aldıklarını belirterek, belirlenen iki sporcu ile bu müsabakaya katılacaklarını ifade etti.

 

Yarışmaların ardından Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Karadağ ve diğer protokol üyeleri dereceye giren sporcuları kutlayarak madalyalarını verdi.

 

 

Refayeli: Güzel bir organizayon oldu

 

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli, 2 gün sürer Federasyon Kupası yarışlarının güzel bir ortamda yapıldığını ifade ederek, “Çok şükür bu pandemi ortamında bir yarışı daha başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Madalyaları verildi

 

Yarışlar sonucunda dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik ve Spor Bakanlığı Baş Müfettişi Cevat Taş, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Aynı Zamanda Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Taşkesenligil, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ata Yetişken, Derya Aksoy, Arif Karadağ, Naci Korucu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Güngör Şenses, Köksal Kaçmaz, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Yaşar Elen, Buz Pateni Federasyonu İl Temsilcisi Vedat Refayeli ile tesis amiri Muharrem Alişan ile diğer davetliler tarafından verildi.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Baş Müfettişi Cevat Taş, dereceye giren  sporcuları tebrik ederek bundan sonraki yarışlar öncesinde kendilerine başarı dileklerini iletti.

 

Nurullah PALA/Pusula

 

Organizasyonun son gününde dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu:

 

Karışık erkekler:

1- Furkan Akar

2- Tunay Şimşek

3- Ömer Faruk Saylar

 

Karışık kadınlar:

1- Melike Selen

2- Sudenaz Berrin Aydın

3- Aybuke Han

 

Büyük erkekler:

1- Fırat Yardımcı

2- Tunay Şimşek

3- Davut Tahtacı

 

Büyük kadınlar:

1- Sema Çirti

2- Hira Nur Güler

3- Gülçin Evgi

 

 Küçük erkekler A:

1- Muhammed Emir Han

2- Furkan Akar

3- Ömer Faruk Han

 

Küçük kızlar A:

1- Buse Durna

2- Elif Evgi

3- Asrın Su Demir

 

Küçük erkekler B:

1- Embiya Hişir

2- Abdülsamet Aygün

3- Serhat Ateş

 

 Küçük kızlar B:

1- Melike Selen

2- Aleyna Karabacak

3- Dilruba Şimşek

 

Küçük erkekler C:

1- Muhammed Bozdağ

2- Ali Can Kezer

3- Muhammet Mert Yıldız

 

 Küçük kızlar C:

1- Aybuke Han

2- Sudenaz Berrin Aydın

3- Damla Akan

 

 Küçük erkekler D:

1- Mehmet Talha Yıldız

2- Efe Coşar

3- Mertcan Taygar

 

Küçük kızlar D:

1- Derya Karadağ

2- Zeynep Ecrin Polat

3- Amine Aybüke Turgut

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.