Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2010 00:15

Erzurum ESKİ'den Su Şiirleri şöleni!

Erzurum ESKİ'den Su Şiirleri şöleni!
Erzurum'da "Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında ESKİ tarafından "1. Su Şiirleri Şöleni" düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da “Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında ESKİ tarafından “1. Su Şiirleri Şöleni” düzenlendi.
Palandökeni ilçesindeki Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Birleşmiş Milletler tarafından 22 Şubat 1993′te alınan kararla her yıl 22 Mart’ın bulunduğu haftanın “Dünya Su Günü” olarak kutlandığını belirtti. Suyun insanların ortak değeri olduğunu ifade eden Ertek, “Dünya Su Gününün amacı; politik ve toplumsal su bilincini geliştirerek, global su anlayışını yerleştirmek ve su kullanımında sorumluluk ilkesini yaygınlaştırmak olup, her yıl farklı bir yönü işlenen suyun bu yıl ki teması ’su kalitesi’ olarak öngörülmüştür. Bizim gayemiz zaten bu kaliteli yakalamaktır” dedi.
ESKİ Genel Müdürlüğü olarak şehre temiz, sağlıklı ve yeterli miktarda su vermenin gayesi içerisinde olduklarını kaydeden Ertek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanıyorsa da her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Bu gayreti ve azmi elden bırakmıyoruz. Çünkü sizler bizim için çok kıymetli ve değerlisiniz. İnsan hayatı için suyun ne demek olduğunun bilinciyle hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu bağlamda, özellikle öğrencilerimize su bilincini daha etkin bir şekilde anlatabilmek için geleneksel hale getirdiğimiz ve yıl 11’sini düzenlediğimiz okullar arası komposizyon, şiir ve resim yarışmaları düzenleyerek bugünü sizlerle paylaşıyoruz.”
ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek’in konuşmasının ardından programda Nurullah Genç, Rıdvan Canım, Ekrem Karadişoğlu, İsmail Bingöl ve Hanifi İspirli tarafından şiir dinletisi sunuldu.
Daha sonra “1. Su Şiirleri Şöleni” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İnsan ve Su” konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Kompozisyon dalında: 1. İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencisi İrem Tuğçe Toksoy, 2. Erzurum Lisesinden Ertuğrul Nehri, 3′ncü Nevzat Karabağ Anadolu Öğrtemen Lisesinden Rabia Erkengez olurken, Şiir dalında: 1. Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesinden Dilara Korkut, 2. Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesinden Alparslan Özpolat, 3′ncü Erzurum Lisesinden Burak Çörek oldu. Resim dalında ise :1. Yakutiye Özel Güneş İlköğretim Okulundan Selim Tosunoğlu, 2. Yakutiye Kültür Kurumu İlköğretim Okulundan Elif Tutku Tunalı, 3′ncülüğü ise Palandöken Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan Hümerya Kocakaya elde etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.