Erzurum Haber Girişi : 05 Ağustos 2013 01:41

Erzurum Havalimanı'nda bagaj işkencesi

Erzurum Havalimanı'nda bagaj işkencesi
Erzurum Havalimanı'nda yaşanan bagaj sorunu artık işkenceye dönüştü...
Erzurumajans-Orkun ÇİZMELİ'nin haberi-Erzurum Havalimanı'nda yaşanan bagaj sorunu artık herkese 'illallah' dedirtirken, sorumlu kişilerin yaşanan rezaleti "görmezden gelmesi" tepkilere neden oluyor. 2005 yılında hizmete giren yeni terminal binasında o günden bu yana yaşanan "bagaj sorununun" işkenceye dönüştüğünü savunan yolcular, bu soruna artık müdahale edilmesi gerektiğini söylediler.

Uçakların park ettiği apron ile bagaj bandı arasında sadece 100 metrelik bir mesafe olmasına rağmen, bagajların yolculara zamanında teslim edilmemesi artık Erzurum Havalimanı'nda bir gelenek haline dönüştü. Bagajı olan yolcu, Erzurum'a ayak bastıktan sonra en erken 40-45 dakikada bagajını alabiliyor. Bu süre içerisinde özellikle çocuklu yolcuların büyük sıkıntılar yaşadığı gözlenirken, zaman zaman da tartışmaların yaşanmasına neden oluyor.

Erzurum gibi uçak seferleri oldukça az olan bir havalimanında bagaj sorununun bu kadar büyük boyutta olmasına anlam veremediklerini söyleyen yolcular, "Erzurum'a herhalde günde 8-10 arasında uçak iniyordur. Sayının bu kadar az olmasına rağmen, bagajlarımızı bir türlü zamanında alamıyoruz. İstanbul'dan Erzurum'a 1 .5 saatte geliyoruz ama havalimanından 1 saatten önce çıkamıyoruz. Çünkü görevli arkadaşlar 100 metreden bagajlarımızı bir türlü getiremiyor. Buna karşın Ankara'da veya diğer hava trafiğinin yoğun olduğu havalimanlarında 15-20 dakika içerisinde bagajlarımız teslim ediliyor. Erzurum'da neden böyle oluyor, bunun cevabını çok merak ediyoruz" diye dert yandılar.

Öte yandan havalimanına bagaj aktarma sisteminin kurulmaya başlandığı ancak bu sistemin bagajların erken teslimi konusunda fayda sağlamayacağı belirtiliyor. Söz konusu sistemin önümüzdeki yıllarda Erzurum'un aktarma merkezi olabileceği düşüncesiyle kurulduğu ifade ediliyor. (Kaynak: Palandöken Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali atmaca 01 Ocak 1970 02:00

    nerde görülmüş arkadaş 40-45 dk ya bagaj teslimi Atatürk havalimanında 20 dk teslim edilen bagajlar Erzurum`da 15 dk ya teslim ediliyordur fakat bizim insanımız 15 dk beklemeyi bilmiyorlarsa orada çalışanlar ne yapsın....

  • SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    HAYRET GAZETELER ELEŞTİRİ YAZABİLİYORMUŞ..

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ramazan ya abi, ondandırr kesinn..