Bölge Haber Girişi : 06 Kasım 2009 00:10

Erzurum Kamu-Sen'den mektup eylemi!..

Erzurum Kamu-Sen'den mektup eylemi!..
Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, memur maaş zamlarıyla ilgili mektup gönderme eylemi gerçekleştirdi

Erzurum Ajans-Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, memur maaş zamlarıyla ilgili mektup gönderme eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ve bağlı sendika şube başkanları, öğle paydosunda Merkez Postane binası önünde ortak basın açıklaması yaptı. Bayraktar, yaşanan ekonomik krizde memurun açlığa mahkum edildiğini savundu. Bayraktar, hükümetin 2010 yılı için memur maaşlarına toplam yüzde 5 zam oranında zam yapmasını komik olarak nitelendirdi.

Bayraktar, son bir yıl içerisinde elektriğe, vergi harçlarına, akaryakıt ve su fiyatlarına ortalama yüzde15 zam geldiğine dikkat çekerek, maaş zam oranlarının enflasyona uygun hale getirilmesini talep etti. Bayraktar, konuşmasında ayrıca, sözleşmeli grevli toplu iş sözleşmesi, özelleştirme ve işsizlik konularında da değindi.

Türk Kamu Sen İl Temsilcisi ve diğer sendika şube başkanları, daha sonra Merkez Postane'ye giderek Başbakan Erdoğan'a, konuşma metninde yer alan hususları içeren mektubu postaya verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.