Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2010 15:52

Erzurum kar'a hasret!..

Erzurum kar'a hasret!..
Erzurum 2011 UNIVERSİADE sayılı günler kaldı. Her yıl bu zamanlarda dondurucu soğuklar ve kar ile gündemdeki yerini alan Erzurum bu yıl, kar'a hasret kaldı.

Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans)-Erzurum 2011 UNIVERSİADE sayılı günler kaldı. Her yıl bu zamanlarda dondurucu soğuklar ve kar ile gündemdeki yerini alan Erzurum bu yıl, kar'a hasret kaldı.

Bahardan kalma günler yaşanan Erzurum'da vatandaşlar güneşli günleri fırsat bilip park ve bahçelerde vakit geçirirken, Belediye işçileri de güneşli havayı fırsat bilerek çalışmalarına devam ediyor.

2011  Dünya kış oyunlarına günler kala kar yağışının olmayışı ise vatandaşları oyunlar için tedirgin ediyor. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saliha Koday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da kar yağışının genellikle yılın ilk aylarında görüldüğünü ifade ederek, ''Erzurum'da özellikle şubat ve mart ayı çok fazla yağışlı geçmektedir. Önümüzde 2011 Kış Oyunları var. Olimpiyatlar nedeniyle kar yağışı ısrarla isteniyor. Ben şubat ayında kar yağacağını düşünüyorum. Olimpiyatların tarihine baktığınız zaman ocak sonu şubat başında gerçekleşecek. Umarım o günler arasında kar yağışı olur'' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.