Erzurum Haber Girişi : 19 Şubat 2016 14:47

Erzurum kurtuluş şenlikleri iptal ediliyor

Erzurum kurtuluş şenlikleri iptal ediliyor
İstanbul'daki Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, ülkemizi derinden sarsan terör saldırıları ve çok sayıda şehit verilmesi nedeniyle 12 Mart'ta düzenlenecek 'Kurtuluş Şenlikleri'nin iptal edilmesini istedi.
Erzurumajans-İstanbul'daki Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, ülkemizi derinden sarsan terör saldırıları ve çok sayıda şehit verilmesi nedeniyle Erzurum'un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü olan 12 Mart'ta düzenlenecek 'Kurtuluş Şenlikleri'nin iptal edilmesini istedi.

Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 15 gün önce toplandıklarını, Türkiye'nin içinde bulunduğu terör belası ve her gün gelen şehit haberleri yüzünden bu yıl 12 Mart münasebetiyle kurtuluş şenliği yapmama kararı aldıklarını bildirdi. Mehmet Sabri Seven, bu konuda şunları söyledi:

"İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu ve Kadınlar Kolu olarak her yıl 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş haftası kapsamında düzenlediğimiz geleneksel kurtuluş balomuzu, yapmama kararı aldık. Maalesef bugünlerde terör illetinin ve yüreğimizi yakan şehit haberlerinin artarak devam etmesi, aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir. Şimdi benim tüm Erzurum vakıf ve derneklerinden bir istirhamım var. Lütfen kurtuluş şenlikleri yapma kararınızı tekrar gözden geçirin. İçimiz yanıyor. 

Şehitlerimizin kanları kurumadan, geride bıraktıklarının gözyaşları dinmeden, şölen yapmak olmaz. Bir Erzurumlu olarak böyle bir uyarı yapma zorunluluğu hissettim. Bu vesile ile, vatan ve bayrak uğrunda kanını canını vererek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize, ve emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.