Erzurum Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Erzurum Müftüsü'nden bonzai fetvası

Erzurum Müftüsü'nden bonzai fetvası
Son zamanlarda birçok gencin ölümüne neden olan uyuşturucu maddesi bonzai konusunda Erzurum İl Müfüsü Hasan Çınar aileleri uyardı.
Erzurumajans-Son zamanlarda birçok gencin ölümüne neden olan uyuşturucu maddesi rnbonzai konusunda Erzurum İl Müfüsü Hasan Çınar aileleri uyardı.

rnBirçok ülkede yasaklanan bonzai maddesi ülkemizde birçok gencin ölüme rnsebep olmaya devam ediyor. Bonzai uyuşturucu maddesi konusunda gençlerinrn annelerini ve babalarına önemli uyarılarda bulunan Erzurum İl Müftüsü rnHasan Çınar, yakın zamanda okulların açıldığını işaret ederek rnailelerinin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

"CAMİLERDE UYARILAR YAPIYORUZ"

rn Camilerde ve kuran kurslarında cemaatleri uyuşturucu maddesi konusundarn uyardıklarını ifade eden İl Müftüsü Hasan Çınar, bu gibi maddelerin rninsanların aklını örttüğünü söyledi. Müftü Çınar, "Bonzai denilen rnmaddenin temel yapısını ben şahsen bilmiyorum. Ama biz esrarın, eroinin rnve benzeri uyuşturucu maddeleri neyse adına şuanda bonzai denilmiş şu rnanda bunların tamamı insanımıza zararlıdır. Bu gibi maddeler insanların rnaklını örter ve bu yüzden dinimiz bu gibi maddelere müsaade etmez ve rnbunlar helal değildir. Bu gibi zararlı maddelerin alınması, satılması vern içilmesi haramdır. Bu konularda bizlerinde üzerlerine düşen görevler rnvar. Bizde kürsülerden değiniyoruz bu konulara. Halkımızı uyarmaya, rnuyandırmaya çalışıyoruz. Özellikle gençlerimize bu konularda bilgiler rnvermeliyiz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN NE YİYİP NE İÇTİKLERİNİ KONTROL EDELİM"

rn Müftü Hasan Çınar, "Bonzai çok kısa zamanda içen kişiyi etki altına rnalıyor aynı zamanda da tesiri çok büyük bir madde olduğu söyleniyor. rnBonzai yere yatırıp öldürüyor gençlerimizi. O yüzden biz cemaatimizi rnhutbelerimizde, vaazlarımızda uyarıyoruz. Buradan annelere, babalara rnsesleniyorum aman yavrularımıza dikkat edelim. Ne yiyip ne içtiklerini rnkontrol edelim. Yakın zamanda okullar açılıyor. Okulla açıldığında kötürn niyetle bu işe girmiş olanlar okullarımızın önünde, sağında, solunda burn işin ticaretini yapan olabilir. Bu konuda dikkatli olup gençliğimize rnsahip çıkalım. Gençlerimiz bizim gençlerimizdir. Bir kişi bile bonzai rnmaddesinden dolayı hayatını kaybetse ben şahsen müftü olarak üzüntü rnduyarım. Acaba ben görevimi yapamadım mı? Bütün camilerimizde ve kuran rnkurslarımızda bu konu üzerinde müftülük olarak duruyoruz. Bu konuda rnyetkililerde gerekli tüm tedbirleri alıyorlar" şeklinde konuştu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.