İlçeler Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Hasankale karpuzu büyük ilgi görüyor

Hasankale karpuzu büyük ilgi görüyor
Erzurum'un Pasinler ilçesinde son birkaç yıldır üretilen Hasankale karpuzu, ilçe halkı tarafından büyük ilgi görmeye başladı.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinde son birkaç yıldır üretilen Hasankale karpuzu, ilçe halkı tarafından büyük ilgi görmeye başladı.

rn Pasinler ilçesinde son yıllarda yetiştirilen ve ismini ilçenin eski rnadından alan Hasankale Karpuzu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi rngörüyor. Kilosu 1 liradan satılan karpuzu yiyen vatandaşlar tadının çok rniyi olduğunu söylüyorlar. Hasankale karpuzunu üreticiden alıp, manavındarn satan, Hüseyin Turan, Hasankale Karpuzunun aromasının ve tadının diğer rnkarpuzlardan çok daha iyi olduğunu belirtti.

Pasinler'de Kapuz rnyetiştiriciliği yapan Muhammet Bağdiken ise; "Pasinler'de son yıllarda rnyapılan desteklerle karpuz yetiştiriciliği yapmaya başladıklarını, rnmevsim şartlarından dolayı burada karpuz yetiştirilmez diyenler olsa da rnAtatürk Üniversitesi ve BTC şirketlerinin geçen yıllarda vermiş rnoldukları destekle üretici çiftçi olarak Hasankale karpuzunu rnyetiştirmeye başladıklarını belirten Bağdiken, Hasankale karpuzuna ilçe rnhalkının yanı sıra Erzurum merkez ve ilçelerinden de büyük bir talep rnvar." dedi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.