Spor Haber Girişi : 05 Ekim 2012 16:00

Erzurum olimpik merkezlerden biri oldu

Erzurum olimpik merkezlerden biri oldu
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’un Türkiye’nin olimpik merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’un Türkiye’nin olimpik merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Erzurum’dan yetişen güreşçiler İbrahim Bölükbaşı, Rahman Bilici’yi Londra Olimpiyatlarına gönderen ve Paralimpik oyunlarına da goalbalcılar Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya ve Okçuluk ta Doğan Hancı’yı göndermeyi başaran Erzurum, sporun meyvelerini toplamaya başladı. 2016 Brezilya Rio Olimpiyatları ve Rio Paralimpik Oyunları için şimdiden kolları sıvayan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü Türkiye’de belirlediği olimpik merkezlere ait şehirlerin arasına Erzurum’u da ekledi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç öncülüğünde başlatılan olimpik şehirler arasında bizde yer alıyoruz. Atletizm, Güreş, boks, judo ve okçuluk gibi olimpik sporlarda olimpiyatlara katılacak sporcular yetiştirmek için çalışacağız. İnanıyorum ki, bu da başaracağız ve çok sayıda olimpiyatlara sporcu göndereceğiz” dedi.

Çintimar, bu doğrultuda şehirde kulüplerde görev yapan antrenörlerin yanı sıra, beden eğitimi öğretmenleri ve kuruma bağlı antrenörler ile fahri antrenörlerle toplantılar yaparak, konuyu istişare ettiklerini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.