Bölge Haber Girişi : 30 Ocak 2010 18:03

Erzurum otogarı cıvıl cıvıl!..

Erzurum otogarı cıvıl cıvıl!..
Erzurum'da yarıyıl tatilini değerlendirip, memleketlerine gitmek isteyen Atatürk Üniversitesi öğrencileri,otogara akın etti.

Erzurum Ajans-Erzurum'da yarıyıl tatilini değerlendirip, memleketlerine gitmek isteyen Atatürk Üniversitesi öğrencileri,otogara akın etti.

Atatürk Üniversitesi'nde finallerin bitmesi üzerine yarıyıl tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen öğrenciler, otogara akın etmeye başladı. Şehirler arası sefer yapan otobüslerin tam kapasite çalıştığı otogarda, son anda bilet alıp, seyahat etmek isteyenler bilet bulmakta zorluk çekti.

Yer bulamayan bazı öğrenciler ise memleketine aktarmalı olarak gitti. Memleketlerine gidip, yakınlarını görecek olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, otogarda heyecanlarını gizleyemedi. Son anda bilet almaya mecbur kalanlar ise otogarda zor anlar yaşadı. Bilet bulamayanlar, otogarda uzun süre firmalar tarafından ek sefer açılmasını bekledi.

Atatürk Üniversitesinde 3'ncü sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Esra Işık, isimli öğrenci, "Ailemi görmek için memleketime gidiyorum. Hemen hemen tüm tur şirketlerini dolaştım. Bütün şirketler biletlerin bittiğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu gidişle yarıyıl tatilinde evimde sevdiklerimle beraber olamayacağım" dedi.

Uzun süredir işlerin durgunluğundan şikayetçi olan otobüs şoförlerinin ise yarıyıl tatilinin gelmesiyle yüzleri güldü. Bir çok yolcu tam kapasite çalışan otobüslerde yer bulmakta zorluk çekti. Otobüslerde boş yerin bulunmadığını belirten şoför Ahmet Demir, "Şu anda araçlarımız tam kapasite hizmet veriyor. Çok talep olduğu için ek seferleri de devreye soktuk. Buna rağmen son anda bilet alıp, seyahat etmek isteyenler bilet bulmakta güçlük yaşayabilir." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.