Bölge Haber Girişi : 02 Nisan 2010 14:27

Erzurum Pasinler'de fırıncılar uyarıldı!

Erzurum Pasinler'de fırıncılar uyarıldı!
Erzurum`un Pasinler ilçe Tarım Müdürlüğü'nce ekmek ambalajlanması hakkında fırın sahipleri ve yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum`un Pasinler ilçe Tarım Müdürlüğü'nce ekmek ambalajlanması hakkında fırın sahipleri ve yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Pasinler ilçesi Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda İlçe Tarım Müdürlüğü yetkileri tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında toplum sağlığını tehdit eden ekmek ambalajlamanın nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verildi.

İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, ekmeğin gazeteye sarılmamasını, gazeteye sarılan ekmeğin vatandaşın sağlığını tehdit ettiğini belirterek, ekmeğin beyaz şeffaf kağıtlara sarılmasını, poşetlenen ekmeklerin ise şeffaf poşetlerde olması gerektiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğünün düzenlediği bilgi verme toplantısına İlçe Kaymakamı Zekai Erdem ve Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da katıldı. Kaymakam Erdem, önümüzdeki haftadan başlamak üzere ilçe tarım yetkilileri iş yerleri gezerek incelemelerde bulunacaklarını, belirtilen kurallara uymayanlar hakkında ise ceza işlemlerin uygulanacağını söyledi.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da fırıncıların, ekmek satan işyerlerinin çok temiz olması gerektiğini, ekmek satan işyerlerinin en kısa zamanda ekmek dolaplarının yapmalarını istedi. Sertoğlu, bu konuda esnafın duyarlı olmasını ve biran önce eksikliklerini gidermeleri gerektiğini anlatarak, belirtilen şartlara uygun olmayan esnafın cezalandırılacağını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.