Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2012 11:15

Erzurum TGB ATATÜRK'ü andı

Erzurum TGB ATATÜRK'ü andı
Erzurum Türkiye Gençlik Birliği saat 10:00'da Atatürk Evi'nin önünde bir grup gençle birlikte ATATÜRK'ü anarak basın bildirilerini okudular.
Erzurum Ajans-Erzurum Türkiye Gençlik Birliği saat 10:00'da Atatürk Evi'nin önünde bir grup gençle birlikte ATATÜRK'ü anarak basın bildirilerini okudular.

Erzurum TGB'nin basın bildirisi;

"Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, fani bedeninin aramızdan ayrılışının bugün 74. yıl dönümü. Liderimizi bir kez daha saygıyla anıyor ve 0'nu unutamadığımızı , unutturmayacağımızı, fikirlerini sonsuza dek yaşatacağımızı burada bir kez daha vurguluyoruz.

Demokrasi kelimesini ağzına sakız yapan hükümet, geçtiğimiz 29 Ekim'de halkın Anıtkabir'e yürümesini engellemeye çalıştı, Ankara'ya giden otobüslerin yolunu kesti ve çeşitli bahanelerle engellemelerde bulundu, yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen ve Atatürk'e yürüyen halkın demokratik hakkını görmemezlikten geldi. Bunlar yetmiyormuş gibi Başbakan ve hükümet yetkilileri ekranların karşısına çıkıp, cumhuriyete sahip çıkan halka "marjinal gruplar" ifadesini kullandı.

Bizler marjinal grup değiliz, Atatürk'ün düşüncelerini benimseyen, tam bağımsız Türkiye hedefiyle yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği üyeleriyiz. Asıl marjinal olan bir gece içerisinde çıkardıkları afla Hizbullahçıları serbest bırakan, şerefli Türk subaylarını içeri atan, cumhuriyet rejmi ve Atatürk devrimleriyle sorunu olan zihniyettir. Asıl marjinal olan, emperyalist ABD ile iki sayfa dokuz maddelik gizli antlaşma yapan hükümettir.

Tarihle sorunu olan zihniyete şunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bütün kaleler zapt edilmedi, Mustafa Kemal'in fani bedeni aramızda olmayabilir; ancak O'nun düşünceleri hala hayatta ve ölümsüzdür. O'nu yok etmeye ne sizin gücünüz yeter ne de stratejik ortaklarınızın. Gençlik zor zamanlarda tarih sahnesine çıkar. Türkiye Gençlik Birliği, Bursa Nutku'ndan aldığı görevle cumhuriyetin ve Atatürk devrimlerinin yok edilmeye çalışıldığı bu "zor zanmanlarda" cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusudur.

10 Kasım yas ve matem günü değil, mücadele günüdür. Olağanüstü dönemlerde olağanüstü tavırlar alınır. Türkiye Gençlik Birliği de 29 Ekim'de olduğu gibi milyonları bugün de Ata'sıyla buluşturuyor. Anıtkabir'e ellerinde karanfillerle yürüyen tüm TGB'li arkadaşlarımızı ve yurtsever halkı Erzurum'dan selamlayoruz.

GENÇLİK YÜRÜYOR, ATATÜRK GELİYOR''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • FATİH 01 Ocak 1970 02:00

    Atatürk ü ananlara bir etiket başka görüşü savunanlar başka etiket yeter ne zaman birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz.Ellerinde taşlarla polıse askere saldıranlarla bir tutar oldunuz milleti.Saça başa kıyafete bakarak da adam secılmez .Utanıyorum artık bu cahıllıkten sessızlıkten bekleyısten etıketlemeden korkudan korkutmadan yıldırmadan sahtecılıkten yuzsuzluklerden soygunculardan saman altından su yurutenlerden.NEYDIK NE OLDUK.

  • Selman BOZKURT 01 Ocak 1970 02:00

    Kim ansın Bayram Bey? ATATÜRK ü sevenlere Türk olamazsınız şeklindeki hakaretiniz sizi gülünç duruma düşürüyor. Velevki bu çocuklar Türk değil Türk olmayan ATATÜRK ü sevemez mi? Kusura bakmayın ama komiksiniz?

  • TGB ERZURUM-LİSE 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaşlar her türlü eleştiriye açığız. Ancak eleştirinin bir üslubu, adabı vardır. Buna uyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türklüğü saç uzatmamak olarak anlatmak Türklük için onur kırıcı, aşağılayıcıdır. Aynı zamanda unutulmamalıdır ki, tarihi bir gerçektir, Türk erkekleri çok çok uzun bir zaman saçlarını uzatmışlardır. Yine en iyi bizim toplumumuz bilirki şu çok ünlü Nasrettin Hoca`nın fıkrasından dış görünüş önemli değildir. Lütfen herkes terbiyesini takınısın!

  • TGB ERZURUM LİSE 01 Ocak 1970 02:00

    Herkese şunu iyi anlatmak lazım kimse kimseyi Türk olmamakla suçlayamaz. Hele ki 10 Kasım da evinde iş yerinde oturup herhangi bir şey yapmayan insan hiçbir şekilde suçlamada bulunamaz. Ki şu tarihi gerçeği nakletmekde önemlidir Türk erkekleri tarihin en eski dönemlerinden beri uzun bir zaman boyunca saçlarını uzatmışlardır. Saç uzatmak Türk`lüğe aykırıysa o zaman Türklük herhalde bir ulus olmaktan çıkar. Bir müzik ekolü gibi bir şey olur. Arkadaşlar eleştiriye açığız, tabii ki bazı şeyleri beğenmeyebilirsiniz. Ama bunu anlatmanın üslubu, adabı vardır. Saygı çerçevisinde her türlü eleştiriye açığız. Başımızın üstünde de yeri vardır.

  • Bayram Kara 01 Ocak 1970 02:00

    Tiplere Bak Tiplere. Biri uzun saçlı, biri kızıl, TÜRK `mü ermeni mi belli değil. Atatürk`ü Anmak Sizlere`mi Kalmış Bre Gafiller. ! Türk`ün Lanet Evlatları . ! Siz TÜRK Olamazsınız.