Erzurum Haber Girişi : 13 Ekim 2012 15:30

Erzurum TGB şubesi açıldı

Erzurum TGB şubesi açıldı
Türkiye Gençlik Birliği Erzurum İl Başkanı Yakup Aslan, kentteki şube açılışında yaptığı konuşmada, gençlik hareketi olarak ülkedeki seferberliği Erzurum’dan başlattıklarını söyledi.
Erzurum Ajans-Türkiye Gençlik Birliği Erzurum İl Başkanı Yakup Aslan, kentteki şube açılışında yaptığı konuşmada, gençlik hareketi olarak ülkedeki seferberliği Erzurum’dan başlattıklarını söyledi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Erzurum’da şube açtı. Çaykara İş Merkezi’ndeki şubenin açılışına TGB Genel Sekreteri Cemil Gözel de katıldı. TGB Erzurum İl Başkanı Yakup Aslan, açılışta yaptığı konuşmada, gençlik hareketi olarak ülkedeki seferberliği Erzurum’dan başlattıklarını bildirdi.

Aslan, şöyle konuştu:

“TGB, Cumhuriyet devrimleri etrafında birleşmiş ortak bir mücadele örgütüdür. TGB, sağ-sol ayrımı yapmadan vatan savunmasında birleştirici özelliği bulunan bir sivil kitle örgütüdür. Günümüz Türkiye’sinde milli bayramlar çeşitli bahanelerle iptal edilmekte, yasaklanmakta, Atatürk büstleri direklere asılmakta, Atatürk resimleri ders kitaplarından çıkarılıp, devlet dairelerindeki duvarlardan indirilmeye başlanmıştır. Emperyalizmin çocuğu bölücü terör örgütüyle müzakere masasına oturulmaktadır. Terörle mücadele eden şerefli Türk subayları, vatan severler, gaziler, aydınlar ve gazeteciler Silivri zindanlarındadır. Neredeyse hergün onlarca askerin şehit haberlerini almaktayız. Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin  bir parçası olan Türkiye, yüzyıllardan beri kardeşi olan ülkelerle savaşın eşiğine gelmiş durumdadır. Atası Kuvay-ı Milliye olan Türkiye Gençlik Birliği, olup biteni izleyip sessiz kalamaz.”

“Vatan bir bütündür, parçalanamaz”
TGB Genel Sekreteri Cemil Gözel de, TGB olarak Erzurum’da karargah kurduklarını söyledi.

Gözel, şöyle dedi:

Bugün yalnızca Türkiye Gençlik Birliği’nin Erzurum’daki karargahını kurmuyoruz. Aynı zamanda Erzurum Kongresi’nin kuruluşunu da burada gerçekleştiriyoruz. Eğer Türkiye’de bayraklar indiriliyorsa, Türkiye’de Atatürk büstleri iplere asılıp direklerden sarkılıyorsa, eğer Türkiye’de sınırlar artık silikleştiriliyorsa elbetteki Türkiye’nin vatan severleri, devrimcileri ve Atatürkçüleri Samsun’a çıkacak yeniden Erzurum Kongresi’ni toplayacak, Sivas’ta kararlılığını ilan edip İstiklal Harbi’ni gerçekleştirip tekrar Cumhuriyet  devrimi yapacaktır. Bizzat Ankara’daki AKP iktidarı tarafından Türkiye bir iç savaşa ve bölünmelere itiliyorsa yeniden bugünün Kurtuluş Savaşçıları tıpkı 1. Kurtuluş Savaşçıları’nın Erzurum’da aldığı karar gibi tekrar buradan haykıracaktır; ‘Vatan bir bütündür, parçalanamaz’ ‘Vatanı parçalatmayız’ Bu kararlılığı bugün buradan sergiliyoruz. Eğer Amerika’nın denetiminde Türkiye’nin yurt severleri, Türkiye’nin Atatürkçüleri, Mustafa Kemal’in askerleri  gözaltına alınıyor ve müebbet hapislere attırılıyorsa, Silivri zindanlarına atılıyorsa, milletimizin gözleri önünde bir korku imparatorluğu oluşturuluyorsa bugünün Kurtuluş Savaşçıları tıpkı Erzurum Kurtuluş Savaşçıları gibi milleti topyekün seferber edecektir ve direnecektir. Burada bu kararlılığı da aynı zamanda sergiliyoruz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa ASİLTÜRK 01 Ocak 1970 02:00

    1.Sn. Furkan bey Haberde görülen yöneticiler Kuzey ırakta Mustafa KEMAL in askerinin başına geçirilen çuvalı bodrumda Amerikan askerinin başına geçirdikleri için 16 yılla yargılanan ve duruşmaları devam eden kişilerdir. Yaptıkları siyaset değil TÜRK milletinin onurunu kurtarma mücadelesidir. 2. Sn. Osmanlı bu gençler 100 ün ün üstünmde Amerikan üstü olan açık ve gizli anlaşmalarla peşkeş çekilmek istenen bu ülkenin yerli ve yabancı işbirlikçileri ile mücadele için seferberlik başlatan TÜRK gençleridir sağ-sol ayırmadan emperyalizme karşı mücadele vermesi sizde nasıl bir rahatsızlık olmasına neden oldu azlamış değilim Ha bu arada bu gençler TÜRK gençleridir rahatsızlık duymanıza gerek yok. 3. san harun bey: 27 mayıs 28 şubat ve 12 eylül hakkında biraz okuma yapmanız gerekiyor ki bu süreçlerde GÜLEN lerin çocukları aşikardır. Okumalarınızdan sonra bu şekilde düşünmeyeceğinize eminim.Kreş olarak adlandırdığınız yerdede memleket nasıl cehaletten kurtulur diye çalışmalar yapılmakta. Saygı, sevgi, dostlukla.

  • HARUN 01 Ocak 1970 02:00

    ÇOLUK ÇOCUK KREŞ AÇMIŞ KENDİLERİNE SEVİNİYORLAR 27 MAYISA 28 ŞUBATA 12 EYLÜLE GÜLENLERİN ÇOCUKLARI BUNLAR !

  • osmanlı 01 Ocak 1970 02:00

    sağ -sol yok bütünden bahsediyorsunuz sonra kemalin askerleri,seferberlik,kurtuluş savaşı vs.kimi kimden kurtarıyorsunuz?bi kere askerimiz kemalin memalin askeri diyemezsiniz,çünkü onlar TÜRK askeridir.milletin askeridir.zihniyetinizin ne olduğu apaçık ortada terörün başka kolu gibisiniz.

  • Furkan Mısır 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiye?nin Atatürkçüleri, Mustafa Kemal?in askerleri gözaltına alınıyorsa siz nasıl dışardasınız demezlermi adama ? Böyle siyasetmi olur.Kolpa hepsi yahu.