Erzurum'un Çankaya'sı!

 

Ankara’daki değil Erzurum’daki Çankaya’yı konuşacağız ama önce…

 

‘Mehmet Sekmen, Mansur Yavaş'ı aramış mıdır?’ diye sorduk…

 

Cevap geldi.

 

He ne kadar bir hukuk adamına yakışmayacak üslup kullansa da cevap hakkına saygımdan dolayı aynen sizlere aktarıyorum.

 

“Herkese bulaşan Onur Sağsöz, 10 yıl sonra bana da bulaştı. Benim kızım Maliye Bakanlığında dört yıl, başka bir kurumda dört yıl çalıştıktan sonra EBB'de de beş yıl çalıştı. Daha emekliliğine 20 yıl var. Türkiye’nin birçok kurumunda daha çalışacak. Onur Sağsöz istedi diye kimse yasal haklarından vaz geçmez. Kanunları, yasal hakları, izinleri, raporları, pandemi haklarını Onur Sağsöz'e açıklamak zorunda değilim. Beyefendi merak ettiği için açıklayayım. Geçici görevle başka kurumlarda çalışmak rutin bir iştir. Binlerce örneği var. İşlem rutin bir işlem olduğu için Sayın Mehmet Sekmen'in Sayın Mansur Yavaş'ı aramasına da ihtiyaç yoktur.”

 

İmza: Erzurum Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı aynı zamanda Hukuk Müşaviri avukat Cevat Öksüz Ustaahmetoğlu.

 

Sosyal medya üzerinden gelen bu vasatlığa aynı tonda yanıt vermemi beklemeyin çünkü vasatlıkta ben bu kadar mahir değilim.

 

Cevat Bey, habere konu olmanın paniğini yaşamış olsa gerek, kızı Zeynep S.’nin nerelerde çalıştığını, mesleki süresini hatta emekliliğe kalan zamanını yani sormadığımız soruların cevabını bile vermiş.

 

Ancak kızının büyükşehirde çalıştığı süre içinde ‘işe gittiği gün’ sayısını belirtmemiş!

 

Bununla birlikte paylaşımında ‘herkese bulaşan’ ifadesiyle beni virüse benzetmesi bir tarafa, “Onur Sağsöz istedi diye kimse yasal haklarından vazgeçmez” gibi bir anlamsızlığa imza atması hakikaten komik olmuş.

 

Son olarak…

 

AK Partili belediyeden CHP’li belediyeye personel görevlendirmesi yapılmasını “rutin” olarak görmüş ya, işte burada sesli güldüm.

 

Aklım’ız’la alay edildiğini düşündüğüm bu konuda artık yorumu size, Cevat Bey’i de bir kez daha vicdan muhasebesi yapması için kendisiyle baş başa bırakıp Çankaya’ya bakalım!

 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir süre önce Afet İşleri Daire Başkanlığı kuruldu.

 

Deprem gerçeğiyle yüz yüze olan ülkede ve de acı tecrübeler edinen şehrimde bu tür birimlerin öneminden bahsetmeye gerek yok.

 

Bakın daha bugün Bingöl sallandı ki, bilim insanlarının “yaklaşıyor” türünden uyarıları da ortada!

 

Afet öncesinde hazırlık ve zararı en aza indirgemek adına hayati dokunuşlar yapan bu birimler, Allah muhafaza afet sırasında-sonrasında önemli çalışmalara imza atacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de böylesi özel ve önemli bir göreve Niğdeli bir ismi, Şule Yazılı’yı getirdi.

 

Takdir tabi ki başkanın, bize de ‘hayırlı olsun’ demek düşer.

 

Merak ettiğim şu ki; bir süre öncesine kadar İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nde Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü olan Şule Yazılı bu göreve ne kadar uygun?

 

İmam Hatip mezunu olması, Açık Öğretim Fakültesi bitirmesi, Kur’an kursu öğreticiliği yapması ya da bir AK Parti neferi olması yetiyor derseniz sözüm yok!

 

Şule Yazılı, tüm bu vasıflara sahip.

 

Üstelik Büyükşehir Belediyesi’yle bir yığın işe imza atan ve özellikle yıkım işlerinin vazgeçilmezi olan Resul Çankaya’nın da kız kardeşi olması sanırım bu yazının noktalanacağı anlamını taşır.

 

Anlayacağınız torpilin gücü, liyakat kavramını bir kez daha ortadan kaldırdı.

 

Dedim ya, Allah muhafaza olası bir deprem sonrası tutunacağımız dal olan EBB Afet İşleri Daire Başkanlığı, Niğdeli bir isme, Resul Çankaya’nın kız kardeşi olan Şule Yazılı’ya emanet!  

 

O yüzden ilk tavsiyem Şule Yazılı’ya… Umarım bir an önce çekirdek ErzurumGâvurboğan, Çırçır, Dere, Murat Paşa, Çortan, Kadana, Hacı Cuma v.b… İsimlerini ve yerlerini öğrenmesi.

 

İkinci tavsiyem ise bize…

 

Vazgeçtim, dua edeyim.

 

Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Trabzonspore 01 Eylül 2023 16:09

    Bu ismi geçen avukatın kızını belediyede tanıyan gören hatta bir defa karşılıklı çay içen varsa buraya yazabilir mi ?

  • ahmet tekin 30 Ağustos 2023 13:06

    hak ve hukuksuz uygulamayı kınıyorum. Sekmen beye bunu yapmamamsı lazım. şehrin karakterini bozuyor bu kızın durumu.

  • özdemir 28 Ağustos 2023 09:59

    buranın kaymağını lazlar yer, erzurumlular bana neci ve korkaktır. dışarıdan bakan milliyetci sanır. siyaseten milliyetcidirde sosyal işlere gelince herkes birbrinin kuyusunu kazar. ama lazlar kendi insanını bırakın köpeklerine bile sahip çıkarlar.

  • Hakı Seçmen 26 Ağustos 2023 14:41

    Murat Altundağ da Malatyalı Çok mu liyakatı var. Osman Akgül Elazığlı çok mu liyakatlı. Bırakın o şehir bu şehir işini.

  • Kerim Er 25 Ağustos 2023 19:36

    Ne birde işe gelmeyen de Trabzonlumuymuş, bu ne ya Trabzonlusu Niğdelisi, Erzurumlulular uyuyun

  • adalet 25 Ağustos 2023 19:21

    bu iyi atatürk üniversitesi bir ilçe başkanı annesi hariç tüm yakınlarına görev verdi

  • Süleyman aktepe 25 Ağustos 2023 10:32

    biz niye istediğimiz kurumlarda yasal haklarımızı kullanamıyoruz acaba. Dalga geçiyor insanlarla.Geçici görevmiş rutinmiş. Biz Erzurumda ilçeden ile geçemiyoruz. Belki Devlette torpil bulup yaparsınızi yapın ! Allahında bi terazisi var o gün bu açıklamanın aynısı orada da söylebilecekmisin ? Allahtan bulun başka bişey demiyorum.

  • gariban 25 Ağustos 2023 09:55

    belediyede adamı olan kadroyu alıyor .gariban işçide calışsın

  • özdemir 25 Ağustos 2023 09:09

    Esnafa sanayiciye tarımcıya hayvancıya vergi üzerine vergi. kamu çalışanına zam üstüne zam. bune böyle ya. aldıkları maaşlar haram olsun. Bir işi 10 kişi yapıyor. Piyasada bir kişinin yapacağı işi kamuda 10 kişi yapıyor. Kimse çalışmıyor. herkes yatıyor. zaten iş yokki, teknoloji herşeyi bir çırpıda bitiriyor. Kamuyu küçültün kardeşim. Maaşları düşürün. kimse şirketlere girmeye çalışmıyor herkes belediyeye kapak atmanın peşinde. geriye dönük tazminat hesaplayın, verilen maaşları geri alın. bune böyle ya. iş garantisi var, torpille girmiş kimse iş yaptıramıyor, dünyada cenneti yaşıyorlar. bizde habire vergi öde. bu düzen değişmeli.

  • Ferit Akın 25 Ağustos 2023 08:06

    Kuran Kursu öğretmenleri ne kadar meraklı çıktı başka işlere, kendi işleri dışında her işe el atıyorlar. Bu duruma alışmıştık da yahu bari işe gidin neden gitmiyorsunuz, ne güzel işiniz gücünüz olmuş gitmemek nedir. Yada takipi yokmu gelmeyene

  • Mustafa kılıç 25 Ağustos 2023 01:09

    Cevat öksüz de trabzonluymuş yani tüm turkiyeyi yediler yetmedi Erzuruma bile dadandılar. Gidim trabzon belediyesine dışarıdan birini atayın bakın size neler yaparlar yazıklar olsun

  • Hakan Er 24 Ağustos 2023 20:57

    Acaba okuyunca hem işe gelmeyen abla be. Bu imam abla utanır mı

  • Ahmet er 24 Ağustos 2023 19:46

    Deprem için din hocası atanmış. Tubitaka hayvanat bahçesi müdürü aranmış bunların anacı ülkenin içine etmekkeşke Yunan galip gelseydi diyenlerin yolundalar. Türkiye işgal olsun diye uğraşıyorlar. Başka açıklaması yok .

  • Yazık bu şehre! 24 Ağustos 2023 14:14

    Daha 100 bin kişi bir kaç ay öncesinde enkazda kalmamış gibi??? Hiç mi ders almıyoruz böyle önemli görevlere liyakatsiz atamalar yaparken. Bu hanımefendinin ne gibi katkısı olacak bu şehre??? Hergün Bingöl?de deprem oluyor. Daha dün oldu. Doğru bir konuya temas etmişsiniz, Çırçır deseniz o ne ola? diyecek bir kişiyi müdür de olmaz ama müdür de değil daire başkanı yapmışsınız. Bu mu adalet bu mu kalkınma??? Yazıklar olsun?! İlimizdeki iki mühendislik fakültesinden , myodan belliki işi bilen yokmuş ki Niğdeli din hocamızdan bize okusun diye medet ummuşuz. Dediğiniz gibi allah yardımcımız olsun.

  • HAKLI SEÇMEN 24 Ağustos 2023 12:50

    ŞAŞIRMADIK belediyenin tamamı liyakatsız torpillilerle dolu başta yeğeni ibrahim sekmen olmak üzere

  • Nabi Bayramoğlu 24 Ağustos 2023 12:24

    Onur kardeşim özellikle belediyelerde liyakatli atama görülmüş şey değil. Geçen gün bir gazeteci arkadaşınız Aziziye Belediye Başkan yardımcısı İlhan Umut akdaşın Eski mühendisliğinden bugünki mal varlığına nasıl sahip olduğunu sormuştu. Varın gerisini siz düşünün.

  • garip 24 Ağustos 2023 11:01

    Ohhh çok güzel oluyor bu memlekete az bile, içinizden '' bu ne diyir laa ' demeyin siz istediniz bunların böle olmasını sizler getirdiniz ondan sonra da vay bele oldi vay şele oldi diyip durmayın Erzurumlu Erzurumu sevmiyor ki dışarıdan gelen sevsin, Koca memlekette 1 tene herif yok çıkıp sahip çıka yazık, her gelen nasıl cebimi kasamı doldurayım derdinde o yüzden OHHHHH ELE EY OLİR Kİ ,,,,,,,,

  • İlhami 24 Ağustos 2023 10:29

    İmanın olmadığı yerde her yapılan iş yapan kişi tarafından meşru kabul eder.

  • özdemir 24 Ağustos 2023 09:22

    Aptalın vicdanı her zaman rahat olur Onur bey. Onlara fetvamı yok tevil mi yok. Ben kamu çalışanlarının geriye dönük en az 30 yıl boyunca aldıkları maaşlara verimsizlik tazminatı çıkarılarak bir kısmının geri alınması gerektiğini savunurken bunlar işe bile gitmeden maaş alıyorlar.

  • Halis demir 24 Ağustos 2023 09:16

    İthal başkan ithal daire başkanı getirir. Gavurboğan neresi 1 seneye öğrenir çırçırı çıkarana kadar 2 sene biter. Erzurum?da adam kalmamış demek ki. 2 üniversite 2 inşaat mühendisliği var onlarca inşaat Myo var bir sürü hoca var ama demek ki adam sayılmıyor. Deprem çakışması için kuran öğreticisi hoca hanım görevlendiriliyorsa artık tuzu bırakın hersey bozulmuş demektir. Hoca yanımda deprem için dua ederek bu görevi yapar

  • Hakkımı helal etmiyorum. 24 Ağustos 2023 09:13

    Gerçekten doğru ise bu işin vebali görevi haksız yere kabul edenden, bu önemli göreve bilgisiz birinin getirilmesine göz yuman kişilere kadar hepsinin üzerindedir. Para, hırs bürümüş gözlerinizi. Daha Hatay depreminden kaç gün geçti ki? Bilgisiz toplumlar ölmeye mahkumdur. Yazık bize, Yazık Erzurum'a. Sevdiklerimizi emanet ettiğimiz kişilere bak hele. Hakkımı bir Erzurum'lı olarak helal etmiyorum.

  • Adalet Adalet 24 Ağustos 2023 08:04

    Eeee Böyle Erzurumluya böyle hukuk müşaviri, böyle belediyeye böyle afet başkanı. Erzurumun ileri gelenleri de anca çay kahve içsin makamda

  • Dadaş Zeki 24 Ağustos 2023 07:19

    Erzurum mahallelerini hemen öğrenir inşallah. Çümkü peşine ilçeleri öğrenmesi lazım :)

  • D.G. 24 Ağustos 2023 01:30

    Adı kalan adalet...

  • ahmet şen 24 Ağustos 2023 00:19

    bizde memuruz devletteyiz göçebe konar gibi bir orada bir burada çalışan kimseyi görmedik. varsa çoı ıksıun desinki bende çalıtım. 4 aer yıl arayla kurumdan kuruma kim gitmiş 30 senelik devlet memuruyum görmedim duymadım. hakkıyla geçmişse ne ala yoksa bende hakkımı haram ediyorum. haram olsun.

  • halisdemir 24 Ağustos 2023 00:11

    peygamberin kızı fatmaya dediğine bakın bunun kızını korumak için dediğine bakın. Nereden nereye. allaha kimseyi bu pozisyona düşürmesin. haksızlık varsa da haram haram haram olsun. gün güzü görmesin. Onur bey bu sehrin biricik gazetecisidir. Keşke herkes onur beyin tırnagı olabilse.

  • Dadaş Dadaş 23 Ağustos 2023 23:30

    Enkaz işleri daire başkanı ibrahim Sekmen nerelerde ismi çok zikredilmiyor. Paralarını saymakla meşgul galiba

  • Osman Candan 23 Ağustos 2023 23:02

    Bir gün Hz. Peygamber'e kıyametin belirtilerini sordular. Peygamberimiz belirtilerden birini ön plana çıkarıp şöyle buyurdu: "Herhangi bir iş, görev, ehil olmayana teslim edildiğinde kıyameti bekle.? İmam Hatipde Ablamıza bu öğretilmemiş mi ?

  • Adnan Doğan 23 Ağustos 2023 22:50

    Yazıklar olsun?