Bölge Haber Girişi : 02 Nisan 2010 00:01

Erzurum Üniversitesi'ne Pasinler talip!..

Erzurum Üniversitesi'ne Pasinler talip!..
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum'a kurulacak olan ikinci devlet üniversitesine ilçe olarak talip olduklarını söyledi.

Erzurum Ajans-Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum’a kurulacak olan ikinci devlet üniversitesine ilçe olarak talip olduklarını söyledi. Başkan Sertoğlu, “Erzurum’un en güzel ve turistik ilçesiyiz. Belediye olarak arsa ve altyapı hizmeti vermeye hazırız” dedi.
YÖK tarafından Erzurum’a kurulmasına izin verilen ikinci devlet üniversitesine Pasinler’de talip oldu. Yer tartışmalarının yaşandığı şu günlerde bir açıklamada Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’ndan geldi. İkinci üniversitenin Pasinler’e kurulması gerektiğini söyleyen Başkan Ünsal Sertoğlu, bunun için önemli sebeplerinin olduğunu belirtti. Pasinler’in tarihi, turistik bir ilçe olduğunu, kaplıca ve konaklama turizmi ile de adından söz ettirdiğini hatırlatan Başkan Sertoğlu, gelişmekte ve büyümekte hızlı bir aşama kaydeden ilçesine bir üniversite kurulmasının gerektiğini ileri sürdü.
Erzurum’a en yakın mesafede olan Pasinler’in kent merkezi ile sürekli bağlantısının hem karayolu hem de demiryolu ile sağlandığını, gün içerisinde 15 dakikada, akşam saatlerinde ise 30 dakikada otobüs seferlerinin bulunduğunu belirten Başkan Sertoğlu, şunları söyledi: ‘Sayamayacağımız kadar avantajımız var. Yer konusunda bunların değerlendirilip öyle karar verilmesi gerekir. İlçemize kurulması halinde istenildiği kadar yer tahsisi yapıp, altyapısını tamamlayarak teslim edeceğiz. Belediye meclisimiz bu konuda karar almaya hazırdır. Eğer Erzurum’un doğusuna kurulması düşünülüyorsa be yerin adresi Pasinler’dir. Bu düşüncelerimizi Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ ve milletvekillerimizle de paylaşacağız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.