Spor Haber Girişi : 16 Nisan 2016 14:28

Erzurum'da 19 atlı cirit takımı mücadele verecek

Erzurum'da 19 atlı cirit takımı mücadele verecek
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum'da ki Atlı Cirit lig karşılaşmalarının 30 Nisan Cumartesi günü başlayacağı ve 19 takımın mücadele bildirildi.
Erzurumajans-Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum'da ki Atlı Cirit lig karşılaşmalarının 30 Nisan Cumartesi günü başlayacağı ve 19 takımın mücadele bildirildi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl temsilcisi Cafer Çağatay, Erzurum'da yapılacak İkinci lig atlı cirit müsabalarına 19 takım katılacağını bildirdi. A,B, C grupları beş, D grubunun ise dört takımdan oluşacağına dikkati çeken Cafer Çağatay, her hafta sonu Cirit Sahasında yapılacak karşılaşmaların Haziran ayı ortalarında tamamlanacağını belirtti. Cirit Sahasını yumuşatmak ve toz olmasını önlemek için şimdiye kadar itfaiyenin arasözlerle suladığını hatırlatan Çağatay, bundan sonra sulama işinin otomatik sistemle yapılacağını söyledi. İkinci ligde onyayacak 19 atlı cirit takımına başarı dileğinde bulunan Cafer Çağatay, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl ikinci ligden 4 takım birinci lige yükselecek, 4 takımda bir alt lige düşecek. Atlı cirit maçları, tek devreli lig şeklinde oynanacak. Cirit sahasını sulama sistemine kavuşturan ve cirit ligini başlatan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve yönetim kurulu üyelerine ciritçiler adına teşekkür ediyorum."

Öte yandan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'ın yaptığı açıklamaya göre, bu sezon Erzurum, Uşak, Sivas, Denizli, Manisa, Erzincan, Bayburt, Kütahya ve Malatya' atlı cirit ikinci lig maçları oynanacak. Gruplarda birinci olan takımlar atlı cirit birinci ligine yükselmeye hak kazanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.