Spor Haber Girişi : 26 Şubat 2016 07:30

Erzurum'da 'beceriksizliğin' kılıfı 'terör' olmuş!

Erzurum'da 'beceriksizliğin' kılıfı 'terör' olmuş!
Erzurum'da mart ayında düzenlenecek olan 'Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın iptal edilmesinin perde arkasından bakın ne çıktı!
Erzurumajans-Orhan Bozkurt'un haberi-Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın, terör nedeniyle Türkiye'den alındığı iddiaları 'fos' çıktı.  Organizasyon, Erzurum'dan 'terör' nedeniyle değil, yerel yöneticilerin  'beceriksizliği' yüzünden alınmış.


Geçtiğimiz ay  tüm ajans ve gazetelerin 'Flaş.. Flaş..' nidalarıyla duyurduğu bir haberin ardına düşen Erzurum Ajans, uluslararası boyutta bir skandalı ortaya çıkardı. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran ve Türkiye'yi 'Curling' ile tanıştıran Erzurum'dan, 'Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın alınmasına meğerse terör 'kılıf' olmuş. Asıl sebep, uluslararası federasyona söz verildiği zamanda hazırlanamayan tesislermiş.

 

OH NE ALA...  NASILSA TÜRKİYE'DE TERÖR VAR ...

 

Dünya Curling Federasyonu (WCF) yaklaşık iki yıl önce Erzurum'da yapılacağını duyurduğu organizasyona 2 ay kala böylesi bir değişime aylarca süren yazışmalar sonunda karar vermiş. Çünkü organizasyon kapsamında müsabakaların yapılacağı 'Erzurum Curling Arena'nın gerekli tadilatı bir türlü gerçekleştirilememiş. WCF, yani Dünya Curling Federasyonu, Türkiye'de ki muhataplarına gerekli tüm uyarılarda bulunmasına, Türkiye Spor Bakanlığı ve ilgili federasyonun tüm çabalarına rağmen Erzurum'daki yetkililer olayı hep göz ardı etmiş. Bu 'mişler' sonucu da organizasyon avucumuzdan uçarak Danimarka'nın Kopenhag'ına konmuş!


BUZU ERİTMİŞLER AMA YENİDEN DONDURAMAMIŞLAR!


Her gün uluslararası bir spor müsabakasının yapıldığı ülkemizde 'terör' yüzünden bir tek sporcunun bile burnu kanamazken binlerce elit sporcunun geleceği Erzurum'da bu organizasyonun gerçekleştirilememesinin başlıca sebebi risk almaktan korkan, spor nedir bilmeyen ama sporu yöneten yerel yöneticilerimiz olmuş. WCF yani Dünya Curling Federasyonu teknisyenlerinin yaz aylarında yaptıkları denetimde şampiyonanın yapılacağı salonun zemini basit bir kod farkı nedeniyle 'yenilenmeli' diye rapor edilmiş. Yaklaşık 100 bin liralık bir parayla 20 günde yenilenecek olan buz pistini (- ki Bakanlık parasını aylar önce göndermiş...)  6 ayda  bir türlü yenileyemeyen bu bürokratlarımız 'terör'ü bahane eden başta Ruslar olmak üzere diğer rakiplerimize çanak tutmuş.  Haklarını yemeyelim, bürokratlarımız yoğun baskılar sonucu yenilenmek üzere 'Curling Arena'nın buzunu eritmişler ama günler geçmiş donduramamışlar! 





OLAYI BAKAN DA BİLİYOR, VALİ DE...  PEKİ  SORUMLU KİM?


Yukarıda anlatmaya çalıştığımız 'mış'ların peşine düşerek Uluslararası Spor Organizyonları'nda görev almış bir gazeteci olarak, beynimizi kemiren tek cümlelik soruyu direk muhatabımız olan Dünya Curling Federasyonu (WCF)'ye sorduk:  Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nı Erzurum'dan neden aldınız?

İşte  WCF Genel Sekreteri Colin Grahamslaw'dan gelen cevap:




BU KADROYLA  MI ERZURUM 2017 EYOWF 'A HAZIRLANIYOR?


Erzurum tüm bu olumsuzluklara rağmen 2017 yılında ev sahipliği yapacağı Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOWF)'a hazırlanıyor. İlk Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) Toplantısı dün Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Başkanlığında gerçekleştirildi. Erzurum'a ilk kez olimpiyat bayrağını getirecek olan bu organizasyon için hazır olduğumuz mesajlarını veren Bakan Kılıç,  Türkiye'nin uluslar arası organizasyonları düzenleme konusunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. 


Bakan Çağatay Kılıç'ın  bu açıklamasına kimsenin söyleyeceği bir söz yok. Ancak, bir gazeteci olarak şu soruyu da sormamız gerek: 


Sayın Bakan,  2017 EYOWF için bir test niteliği taşıyacak olan 'Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın Erzurum'dan alınmasına sebep olan ve dün yanı başınızda oturan o bürokratlarınıza, bu skandal vurdumduymazlığın hesabını da sordunuz mu,  veya soracak mısınız?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.