Ekonomi Haber Girişi : 23 Ağustos 2015 16:02

Erzurum'da kurulan bat pazarı dar gelirlilerin umut kapısı oldu

Erzurum'da kurulan bat pazarı dar gelirlilerin umut kapısı oldu
Erzurum'da her hafta sonu kurulan 'Bat Pazarı' son aylarda dar gelirli vatandaşlardan daha yoğun ilgi görmeye başladı.
Erzurumajans-Erzurum'da kurulan  'Bat Pazarı'  son aylarda dar gelirli vatandaşlardan daha yoğun şekilde  ilgi görmeye başladı. Genellikle ikinci el giyim, ayakkabı ve ev eşyaları gibi birçok ürünün satıldığı ve  halk arasında 'Bit Pazarı' olarak adlandırılan pazarda  her şeyi bulmak mümkün. 

Mahallebaşı semtinde her pazar günü sabahın erken saatlerden itibaren kurulan Bat pazarında satılan ikinci el ürünler dar gelirli birçok vatandaşın uğrak yeri. Sabah erken saatlerden itibaren  pazarı dolduran vatandaşlar ihtiyaç duydukları ürünleri oldukça uygun fiyata buluyor.

Fiyatların cazip olmasından dolayı bat pazarını tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, "Yıllardır burada bat pazarı kurulur. Genelde ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor. 200 liralık takım elbiseyi burada 30 liraya alabiliyoruz" diyerek bat pazarından memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Bat pazarı esnafı ise ürünlerin sürekli alıcı bulduğunu belirterek, çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyor.Yapılacak düzenlemenin ardından bat pazarının daha da rağbet göreceğini ifade eden esnaf, bat pazarının dar gelirli vatandaşlar için bir umut olduğunu belirterek, '' eskiye rağbet arttı. bit pazarına nur yağıyor'' diye konuşuyorlar.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Doğanay 01 Ocak 1970 02:00

    Kapansin kardeşim çalıp çalıp orda satiyolar!