Ekonomi Haber Girişi : 17 Şubat 2016 16:36

Erzurum'da yetiştiricilere 40 damızlık boğa

Erzurum'da yetiştiricilere 40 damızlık boğa
Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımına destek olmak amacıyla Erzurum'daki besicilere, kura ile 40 damızlık boğa dağıtıldı.
Erzurumasjans-Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımına destek olmak amacıyla Erzurum'daki besicilere, kura ile 40 damızlık boğa dağıtıldı.

Erzurum Süt Kurumuna ait hayvan pazarında yapılan boğa dağıtımında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, uygulanan proje hakkında besicilere bilgi verdi.  Besicilere boğa bedelinin yüzde 80'ini hibe olarak verdiklerine dikkati çeken Osman Akar,  yeni kurulacak hayvancılık işletmelerine ise yüzde 50 hibe verildiğini bildirdi. Geçen yıldan beri yetiştiricilere DAP kapsamında damızlık dağıtıldığına işaret eden Akar, şimdiye kadar yetiştiricilere 400 dolayında boğa dağıttıklarını hatırlattı. Bu desteğin hayvancılığa olumlu katkılar sağladığına işaret eden Osman Akar, bunun yanı sıra ahır ve ahıl desteği verdiklerini de belirtti. 

Bursa'nın Karacabey'den getirilen simental cinsi 14- 15 aylık damızlık boğalar kulak küpe numaralarına göre çekilen kurada yetiştiricilere dağıtıldı. Yaklaşık 2 bin yetiştirici arasından seçilen şanslı yetiştiriciler, boğaları kamyonlarla köylerine götürdüler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.