Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 00:08

Erzurum'a Açık Öğretim Fakültesi!..

Erzurum'a Açık Öğretim Fakültesi!..
Bakanlar Kurulu Atatürk Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi'nin kuruluşunu onayladı. Karar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Erzurum Ajans-Bakanlar Kurulu Atatürk Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi’nin kuruluşunu onayladı. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Açık Öğretim Fakültesi kurulması Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Mart 2010 tarih ve 4984 sayılı yazısı üzerine, 28 Mart 1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’unc maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 14 Nisan 2010 tarihinde kararlaştırıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Açık öğretim Fakültesi kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektörlüğü bağlı olarak, bir Açıköğretim Fakültesi kurulması için bir yıldır yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Çabamız meyvesini verdi. Atatürk Üniversitesi’nin artık bir Açıköğretim Fakültesi var. Bu fakültede birkaç yıl içinde yüz binlerce öğrenciye ulaşacağız; bu, her bakımdan çök önemli bir gelişmedir” dedi.
Koçak, fakültenin kısa sürede teşkilatlanacağını ve önümüzdeki yıl ilk öğrencilerini almaya başlayacağını söyledi. Koçak, “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni yurtdışından gelecek öğrencilere de açık tutacağız. Açıköğretim Fakültemiz ülkemizin ve çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına hitap edecek bölümlere sahip olacak” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin kurulmasında büyük katkıları olan YÖK teşkilatına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ve Bakanlar Kurulu Üyelerine de teşekkür eden Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’ni büyütmeye devam etmek ve bir dünya üniversitesi özelliğine kavuşturmak için atılımların devam edeceği müjdesini verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.