Bölge Haber Girişi : 21 Temmuz 2011 00:07

Erzurum'a hurdacılar sitesi kuruluyor!..

Erzurum'a hurdacılar sitesi kuruluyor!..
Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yatırım hamlesi, Hurdacılar Sitesi'ile devam ediyor.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yatırım hamlesi, ‘Hurdacılar Sitesi’ ile devam ediyor. Kenti çağdaş bir altyapı ve modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi hurdacıları, Hurdacılar sitesi projesiyle, şehir merkezinin dışına taşıyacak.

Erzurum’da çeşitli iş ve meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf için başlattıkları yatırım seferberliğini devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, hurdacılık yapan esnafı, güney çevre yolu üzerinde kurulacak Hurdacılar sitesine taşıyacak. Yük ve kargo taşımacılığı sektörü için Nakliyeciler sitesi kamyon ve TIR parkı projesini devreye soktuklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, şimdi de Hurdacılar sitesi için harekete geçtiğini söyledi.

20 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

Şehir merkezinde dağınık halde faaliyet gösteren hurdacıların, Erzurum şartlarında önemli sayılabilecek büyüklükte bir ticaret hacmine sahip olduklarına kaydeden Küçükler, bu meslek kolunun güçlendirilmesi kadar, faaliyet gösterdikleri ortam ve mekânların da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Modern şehircilik ölçüsünde hurdacı esnafını tek çatı altında ve şehir merkezi dışında konuşlandırmayı planladıklarını ifade eden Küçükler, güney çevre yolu üzerinde 20 bin metrekare alan üzerine kurulacak Hurdacılar Sitesi’nin yapımına başlandığını, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını anımsattı. Projenin ihalesi yapılarak yüklenici firmanın belirlendiğini aktaran Küçükler, “Projenin sözleşmesi imzalandı, ardından yer teslimi de yapıldı. Şu anda Hurdacılar Sitesi’nin temelinin atılması için gerekli altyapı çalışmaları yürütülüyor. Site tamamlandıktan sonra hurdacılık yapan esnafımız, her türlü ihtiyaçlarının düşünülerek tasarlandığı bir kompleks içerisinde hep bir arada olacak” dedi.

Hurdacılar Sitesi’nin, en geç Kasım ayı sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyleyen Küçükler, “Güney çevre yolu üzerinde Sebze hali bulunuyor. Sebze halinin hemen yanında Nakliyeciler sitesi, kamyon ve TIR parkı hizmete girecek. Hurdacılar sitesini de bu noktada konuşlandırarak, yatırımlarımızın bulunduğu bu bölgeye ticari manada bir hareketlilik kazandırmış olacağız” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.