Erzurum Haber Girişi : 19 Şubat 2014 14:20

Erzurum'a İglo kafesi

Erzurum'a İglo kafesi
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalar yapmaları için Andorra'dan getirttirilen özel teknik ekip, Türkiye'nin en büyük İglo kafesini yapmak için kolları sıvadı.
Erzurumajans-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalar yapmaları için Andorra'dan getirttirilen özel teknik ekip, Türkiye'nin en büyük İglo kafesini yapmak için kolları sıvadı.

Türkiye'nin sayılı kayak pistlerinden birisi olan Konaklı Kayak Merkezinde Türkiye'nin en büyük 6 metre yüksekliğinde kardan İglo Kafesi yapılacak. Andorra'dan gelen yabancı ekip, İglo kafenin yapımına başladı. Daha çok Eskimoların bir kısmının sürekli olarak ya da av sezonlarında geçici olarak yaşadığı sıkıştırılmış kardan ev (İglo) Konaklı'ya görsel bir güzellik katmasının yanı sıra kafe olarak da hizmet verecek.

İglo kafenin tamamlanmasından sonra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla hizmete açılacağını belirten Andorralı teknik ekipten Christion Batailla, "İglo Kafe ilk olarak bizim ülkemiz Angola'da yapılmış. Biz de Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalarda bulunmak üzere Erzurum'a geldik. İglo kafeyi de yakın zamanda bitireceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    ÇOK BÜYÜK HİZMET, GÖZLERİM YAŞARDI OKURKEN.. BUNUN YERİNE GENÇLERİ TİYATROYA, SİNEMAYA, ÖZEL YETENEKLERE YÖNLENDİRİCİ UYGULAMA MERKEZLERİ YAPILSA DAHA İYİ OLMAZ MIYDI? 3-5 TURİST GELİP BİRA İÇECEK DİYE BU YAYGARA NİYE?