Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`a iki yeni çim saha yapılıyor

Erzurum`a iki yeni çim saha yapılıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın Erzurum’a spor tesisi kazandırma projeleri devam ediyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın Erzurum’a spor tesisi kazandırma projeleri devam ediyor. Görev yaptığı 8,5 yıllık süre içerisinde Erzurum’a çok sayıda spor tesis ve buz tesisi kazandıran Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası ile 3 Binlik Buz Hokeyi Arena Salonu’nun ortasında yer alan bölgeye iki adet Avrupa Standartlarında çim saha yapılacağını açıkladı.

İki adet Çim Sahanın yapımına başlandı. Kazma vurulan ve temelleri atılan iki adet çim saha, futbol dünyasına yeni bir heyecan getirecek. Olimpik ölçülerde yapılacak olan iki adet çim sahada amatör ve profesyonel takımlar hem antrenman yapabilecekler. Hem de ihtiyaç duyulduğunda resmi maç oynayabilecek. İki çim sahanın yapımını dün başlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Suat Kılıç ile Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın destekleri ile Erzurum’a iki adet daha yeni çim saha kazandırıyoruz. Bu çim sahaların boyu 110, genişliği ise 73 metre olacak. Sahaların yapımını hava şartları elverdiği takdirde bu yıl bitireceğiz. Bu iki çim sahada hem amatör kulüplerimiz antrenman yapabilecekler. Hem de Erzurum’a kamp yapmaya gelen profesyonel kulüpler, bu sahalardan istifade edebilecekler” dedi.

2011 Üniversiade süresince Erzurum’a Avrupai Buz ve Kış Spor Tesisleri Kazandıran, Türk Telekom Atlama Kuleleri gibi sembol bir tesisi kazandıran Çintimar, Yeni Erzurum Stadı’nı da modern bir görünüme kavuşturarak, Türkiye’de adından söz ettirmeyi başarmıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Devlet ve Hükümetin destekleri ile kazandırdığı spor tesislerine 3 Temmuz Stadı ve Oltu İlçe Starı ile Sentetik Sahalarını da kazandırdı. Yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Çintimar, Aşkale İlçe Stadı’nın inşaatını başlatmıştı. Çintimar, şimdide Erzurum’a yeni iki adet çim saha kazandıracağını belirterek, “Artık Erzurum’da bütün çocuklar ve gençler tozdan topraktan, çamurdan kurtuldu. Sentetik sahalarımız ve yapacağımız iki adet çim saha ile birlikte artık gelecek vaat eden çocuklarımızı ve gençlerimiz bu sahalarda futbol oynayacaklar. Antrenmanlar yaparak kendilerini geliştirecekler. Bundan böyle Erzurum’dan çok sayıda profesyonel futbolcu da çıkacak” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.