Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Ekim 2012 11:30

Erzurum'a ödül

Erzurum'a ödül
''Erzurum Bilim Müze ve Doğa Eğitim Parkı'' projesi ödül aldı.
Erzurum Ajans-Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nda Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı “Erzurum Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı” projesi “Şehircilik Ödülü” kapsamında ödüle layık görüldü. Proje ödülünü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak aldı.

Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı “Erzurum Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı” projesi sahasında Türkiye’de bir ilk. “Bilim Müze Parkı”, “Doğa Parkı”, “Eğitim Parkı”, “Kongre, Kültür ve Sanat Merkezi ve Oteli” ile “Dünya Çocuk ve Gençlik Merkezi”nden oluşan yüksek prestijli bir proje olarak hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Proje’nin “Bilim Müze Parkı”nda; Kar Tanesi Kış Müzesi ve Kar Parkı, Astronomi Müzesi ve Gökyüzü Parkı, Sayılar Müzesi ve Matematik Parkı ile Deprem Müzesi yer alıyor.
Doğa Parkı’nda ise, oyun alanları, yeşil heykeller, Türk Bahçeleri, Gezinti ve Dinlenme Alanları, Göl ve Su Kenarı Rekreasyon Alanları ile Biyoçeşitlilik Parkı bulunuyor.
Projeye gösterilen ilgi ve verilen değer için teşekkür eden Rektör Koçak, şunları ifade etti: “Erzurum Bilim Müze Doğa ve Eğitim Parkı Projesi, birçok ilkleri içinde barındıran bir projedir. İçerdiği konsept ile dünyanın tematik müze konseptindeki ilk bilim müze doğa ve eğitim parkıdır. İçerdiği farklı unsurları ile tüm dünya insanlarının buluşma noktası olacak. Gezi, eğlence ve bilginin birleştirildiği bilim, müze, doğa ve eğitim parkları yer alacak. Farkındalık oluşturma durumu en üst düzeyde olan bir proje. Erzurum’un ‘Bilim kenti’ olma yolunda önemli bir yatırım. Erzurum’un tarihsel görselliğine bilimsel görsellik ekleyecek. Bu proje gerçekleştiğinde dünyadaki ilk Bilim, Müze, Doğa ve Eğitim Parkı kurulmuş olacak.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.