Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2011 13:27

Erzurum'da 1. Hemşirelik sempozyomu!..

Erzurum'da 1. Hemşirelik sempozyomu!..
Sağlık İl Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen ve Türk Hemşireler Derneği'nce düzenlenen '1. Hemşirelik Sempozyumu', Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda başladı.

Erzurum Ajans-Sağlık İl Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen ve Türk Hemşireler Derneği'nce düzenlenen '1. Hemşirelik Sempozyumu', Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda başladı. İki gün sürecek sempozyumun ilk gününde emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Şenel 'Hemşirelik ve Özgüven', 'Mesleki Kimlik', Sağlık-Sen Genel Merkez Hukuk Müşavirliği avukatlarından Serkan Güçlü 'Hemşirelik Uygulamalarında Malpraktis', Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr.

Serap Sökmen 'Yönetici Hemşirenin Rol ve Sorumlulukları', Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Özmen 'Zor İnsanlarla Çalışmak' ve emekli Prof. Nurgül Platin 'Yaşadığımız Toplumda Değişim' konularında sunum yaptı.

Doktor ve hemşirelerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, özellikle yeni doğan ünitelerinde çalışan hemşirelerin eğitimine özen gösterdiklerini söyledi. Doç. Dr. Vançelik, "Türkiye'de eğitim alanında müdürlük olarak en çok kursu biz düzenlemekteyiz. Eğitimler sayesinde bilgi ve becerilerini artıran hemşirelerin sundukları sağlık hizmetlerinde kalite arttı. Sağlık ordusuna nitelikli elemanlar yetiştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Sempozyuma katılanlara plaket sunulmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi folklor ekibi sahne aldı. Ege yöresi halk oyunlarını sergileyen folklor ekibindeki bayan öğrencilerin ayakkabılarının düşmemesi için koli bandıyla yapıştırılması ise ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.