Bölge Haber Girişi : 26 Kasım 2009 01:28

Erzurum'da 10 bin 35 öğrenci aşı olaca!..

Erzurum'da 10 bin 35 öğrenci aşı olaca!..
Erzurum, merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde öğrenim gören toplam 84 bin 100 öğrenciden sadece 10 bin 35'i için velilerinden 'aşı onayı' çıktı.

Erzurum/GHA-Türkiye’de giderek büyüyen domuz gribi paniği ve ardından başlayan aşı tartışması, rakamlara da yansıdı.Erzurum, merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde öğrenim gören toplam 84 bin 100 öğrenciden sadece 10 bin 35’ine velilerinden ‘aşı onayı’  çıktı. 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın çabaları da Erzurumlu velileri domuz gribi aşısı konusunda ikna etmeye yetmedi. 250 okulda toplam 84 bin 100 öğrencinin öğrenim gördüğü Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde, aşı için 10 bin 35 öğrencinin velisinden ‘onay’ çıkarken, geriye kalan 74 bin 65 öğrencinin velisi ise çocuklarına aşı yapılmasını istemedi.

 

YAKUTİYE ‘DE  36 BİN 800 VELİ “AŞIYA HAYIR” DEDİ 

 

Yakutiye Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgilere göre, 101 okulun bulunduğu ilçede, 42 bin öğrenci eğitim görüyor. Veliler tarafından imzalanması için öğrencilere dağıtılan aşı formlarından 5 bin 200’ü, ‘çocuğuma aşı yapılmasını onaylıyorum’ ibaresiyle okul idarelerine geri gönderilirken, ilçedeki 36 bin 800 öğrencinin velisi ise, tercih hakkını; ‘çocuğuma aşı yapılmasını istemiyorum’ şeklinde kullandı.

 

PALANDÖKEN’DE 4 BİN 100 ÖĞRENCİYE İZİN ÇIKTI

 

Erzurum’un Yakutiye ilçesinden sonra en büyük yerleşim merkezi olan Palandöken ilçesinde de durum değişmedi. 75 okulun bulunduğu ilçede, toplam 32 bin öğrencinin eğitim gördüğü öğrenilirken, ailelerinden aşı yaptırılması konusunda izin alınan öğrenci sayısı 4 bin 100’le sınırlı kaldı. Palandöken ilçesinde öğrenim gören 27 bin 900 öğrencinin velisi de, çocuklarına domuz gribi aşısı yapılmamasını istedi.

 

AZİZİYE İLÇESİNDE DE MANZARA DEĞİŞMEDİ

 

Domuz gribi aşısıyla ilgili olarak devam eden tartışmalar, Erzurum’un Aziziye ilçesinde de farklı bir manzara oluşturmadı. Çocuklarına domuz gribi aşısı yapılmasını isteyen velilerin sayısı, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde olduğu gibi, Aziziye ilçesinde de ‘cılız’ kaldı. 74 okulun bulunduğu ilçede, 10 bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü belirtilirken, aşı uygulanması için ancak 735 öğrencinin velisinden izin alınabildiği kaydedildi. Geriye kalan 9 bin 365 öğrencinin velisi ise  aşıya “hayır” dedi.

 

AŞILAMA ÇALIŞMALARI 5 ARALIK’TA BAŞLIYOR

 

Öte yandan velilerce imzalanması için öğrencilere dağıtılan ve ardından tekrar geri toplanan bilgi formlarının, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştırıldığı belirtildii. Aşı yapılmaları için velilerinden izin alınan öğrencilerin isimleri, sınıfları, okulları ve yaşadıkları semtlere ilişkin bilgiler, aşı hazırlıklarının yürütülmesi için Sağlık Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınırken, okullardaki aşılama çalışmalarına 5 Aralık’tan itibaren başlayacağı kaydedildi.(www.erzurumajans.com)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.