Erzurum Haber Girişi : 06 Ağustos 2014 18:19

Erzurum'da 23 endüstriyel tasarım tescil edildi

Erzurum'da 23 endüstriyel tasarım tescil edildi
TPE Haziran ayı endüstriyel tasarım verilerini paylaştı.
Erzurumajans-TPE Haziran ayı endüstriyel tasarım verilerini paylaştı. Erzurum'da haziran ayında 2 dosya, 7 tasarım olmak üzere 9, ocak-haziran ayları diliminde ise 7 dosya 16 tasarım olmak üzere 23 endüstriyel tasarım tescil edildi.

Erzurum Endüstriyel tasarım başvuru ve tescilinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde ilk sırada yer aldı.

TESCİLDE ERZURUM FARKI


Doğu Anadolu Bölgesinde haziran ayında 12, 6 aylık dilimde ise 20 endüstriyel tasarım tescil işlemi gördü. Haziran'da Ağrı'dan 4, Erzurum'dan 9 tasarım tescillendi. 2014'ün ocak-haziran bölümünde ise Ağrı'dan 9, Erzurum'dan 23, Malatya7dan 6, Van'dan 2 tasarım tescil belgesi aldı. Erzurum'un bölge payı yüzde 57,5, bölgenin ülke payı ise yüzde 0,14 olarak belirlendi.

TASARIM BAŞVURU VERİLERİ

Erzurum'dan bu yılın ilk altı ayında 7 dosya, 18 tasarım olarak 25 endüstriyel tasarım başvurusu kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinden ise haziran ayında 9, yılın 6 ayında ise 46 endüstriyel tasarım başvurusu yapıldı. Erzurum'un bölge toplamında endüstriyel tasarım başvurusu yüzde 54,34, Doğu Anadolu Bölgesinin ülke toplamındaki payı ise yüzde 0.17 oldu.

BÖLGE İLLERİ BAŞVURU DAĞILIMI

Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde endüstriyel tasarım başvurusu sayısı bakımından ilk sırada yer aldı. Haziran ayında Elazığ'dan 2, Hakkari'den 2, Malatya'dan 2, Van'dan ise 3 başvuru kaydedildi. 6 aylık süreçte ise Erzurum'dan 25, Elazığ ve Malatya'dan 8, Van'dan 3, Hakkari'den ise 2 başvuru gerçekleşti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.