Bölge Haber Girişi : 19 Şubat 2010 17:56

Erzurum'da 3 cep faresi yakalandı!..

Erzurum'da 3 cep faresi yakalandı!..
Erzurum'da toplu ulaşım araçlarında vatandaşları sıkıştırarak ceplerinden para çaldıkları tespit edilen 3 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da toplu ulaşım araçlarında vatandaşları sıkıştırarak ceplerinden para çaldıkları tespit edilen 3 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, toplu taşıma araçlarında, otobüs duraklarında, ATM kuyruklarında, halkın yoğun olarak bulunduğu toplu alanlarda, vatandaşları sıkıştırmak, bayılma numarasıyla vatandaşın üzerine yıkılmak, omuz atmak gibi yöntemler kullanarak, “Yankesicilik” suretiyle vatandaşın cebinden parasını çalan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.
Cedit Mahallesi Gülahmet Caddesi üzerinde 3 şüpheli şahıstan biri düşme numarasıyla S.B.’nin(58) üzerine yıkıldı. Bu esnada diğer şüpheli şahsın da müştekinin dikkatinin dağılmasını fırsat bilerek müştekinin pantolonun cebinde bulunan 2 bin 25 TL parayı almaya çalıştı. 3. şahsın da etrafı gözetleyerek polis gelip gelmediğini kontrol ettiği belirtilirken şahıslar müştekinin olayı fark etmesi üzerine amaçlarına ulaşamadılar. Burada amaçlarına ulaşamayan şüpheliler daha sonra Alipaşa Mahallesi Kongre Caddesi üzerindeki otobüs duraklarına gitti. Şüphelilerden birisi durakta beklemekte olan Müşteki L.K.(38) isimli şahsa omuz atarak, müştekinin dikkatini dağıtmaya çalıştı. Diğer şüphelinin de müştekinin pantolonunun arka cebinde bulunan cüzdanını almaya çalıştığı, 3. şüphelinin de yine aynı şekilde etrafı gözetleyerek polis gelip gelmediğini kontrol ettiği ancak müştekinin olayı fark etmesiyle şüpheli şahısların burada da amaçlarına ulaşamadıkları tespit edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin şüphelilerin yakalanması yönündeki araştırmaları devam ederken, yapılan çalışmalar sonucunda her iki olayın faillerinin M.V.(32), T.P.(37) ve E.T.(46) isimli şahıslar oldukları belirlendi. Şüphelileri takibe alan polis olay mahallinin yakınlarında yine halkın topluca bulunduğu bir otel önünde yankesicilik amaçlı dolaştıkları esnada suçüstü yakalandı.
Daha önceki tarihlerde yankesicilikten haklarında çok sayıda işlem yapılan ve yankesicilik yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan M.V., T.P. ve E.T. isimli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.