Kültür-Sanat Haber Girişi : 18 Mayıs 2012 20:15

Erzurum'da 3. Türk şöleni

Erzurum'da 3. Türk şöleni
Erzurum’da Güneş Vakfı tarafından 3.’sü düzenlenen Türk Şöleni kapsamında “Amerikan İşgalinden Sonra Irak Türkmenleri” konusu konferansla anlatıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Güneş Vakfı tarafından 3.’sü düzenlenen Türk Şöleni kapsamında “Amerikan İşgalinden Sonra Irak Türkmenleri” konusu konferansla anlatıldı.
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Ammar Hidayat Mohammad Ali, Irak Türkmenleri ile Türkiye arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik istedikleri mesajını vererek, “Amerikan işgalinden sonra Irak Türkmenleri zor durumda kaldı” dedi.
Irak Türkmenlerinin Irak’ta söz sahibi olmaları hakkının geldiğini ifade eden Mohammad, “Kerkük'teki Türk varlığı, Türk hakimiyeti ve Türk nüfusu, bilimsel şekilde inkarı mümkün olmayan gerçeklerdir” diye konuştu.
Mohammad, işgal sonrası Kerkük'ü, Musul'u ve Telafer'i terk etmeyen Türkler üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirtti. Konferans soru cevap kısmıyla sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.