Erzurum Haber Girişi : 11 Aralık 2011 16:14

Erzurum`da 475 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzurum`da 475 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi`nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu havaya bırakırken, Erzurum`da 475 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi`nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu havaya bırakırken, Erzurum`da 475 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi`nde aralıklarla hafif kar yağışı etkili oluyor. Erzurum`da kar nedeniyle 475 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince, kardan dolayı kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlatıldı. Bölgede etkili olan kar yağışının ardından havanın açmasıyla birlikte, hava sıcaklıklarında da önemli düşüş yaşandı.

Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçülen Erzurum`da kaldırımlar buz tuttu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ağrı`da eksi 21, Kars`ta eksi 19, Ardahan`da eksi 14, Bayburt`ta eksi 11, Erzincan`da eksi 8 ve Iğdır`da 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı`da eksi 10, Erzurum`da eksi 9, Kars`ta eksi 8, Ardahan`da eksi 7, Bayburt`ta 1, Iğdır`da 3 ve Erzincan`da 4 derece olması tahmin ediliyor.

Kar ve soğuk hava sokak kedilerini de etkiledi. Sokak kedilerinin soğuktan korunmak için otomobillerin üzerine zıplayarak çıkmaları ve çöp konteynırların da yiyecek aramaları ilginç görüntü oluşturdu. Buzlu zeminde patileri üşüyen kediler otomobillerin üzerine çıkarak güneşe karşı kendilerini ısıtmaya çalıştı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.