Bölge Haber Girişi : 09 Şubat 2010 11:45

Erzurum'da 600 polis kayak öğrenecek!..

Erzurum'da 600 polis kayak öğrenecek!..
Erzurum polisi sokakta hakimiyet sağlayarak 2011 UNİVERSİAD kapsamında yabancı dil ve kayak öğrenecek.

Erzurum Ajans-Erzurum polisi sokakta hakimiyet sağlayarak 2011 UNİVERSİAD kapsamında yabancı dil ve kayak öğrenecek.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Emniyet Müdürleri kararnamesiyle 13 Ocak 2010 tarihinde Kütahya Emniyet Müdürlüğü görevinden Erzurum Emniyet Müdürü olarak atanan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, sosyal polis projesi kapsamında sokaklarda himayeyi artıracaklarını belirterek 2011 UNİVERSİAD yolunda 600 polise yabancı dil ve kayak eğitimi verileceğini kaydetti. Polisevi Salonunda bugün gazetecilerle tanışma toplantısı düzenleyen Erzurum Emniyet Müdürü Çelik, projelerini anlattı.
Kamu görevi yapan polis ve gazetecilerin aynı doğrultuda hizmet ettiklerini ifade eden Müdür Çelik, ” Biz bir aileyiz. Benim görüşüm biz bu şehirde gazeteciler ve polisler olarak aynı doğrultuda hizmet ediyoruz. Siz gazeteciler ne kadar objektif haber yaparsanız, o kadar güven artar. Biz emniyet teşkilatı olarak eleştiriye de açığız. Ancak eleştiriler ne kadar doğru, haberleriniz objektif olursa birbirimizden memnuniyet duyarız.” dedi.
155′İ ARAYIN
Erzurum ilinde göreve başladıktan sonra kentin fotoğrafını çektiğini belirten Müdür Çelik, vatandaştan gördükleri, tanık oldukları suç yada suç unsurlarını 155 polis hattını arayarak haber vermelerini istedi. İhbarlar da ihbarcının kimliğinin kesinlikle saklı tutulduğunu kaydeden Müdür Çelik, “Bu çok önemli. Suç yada suç unsurlarını bizimle paylaşın. Görmedim, duymadım mantığı çok yanlış. Bananeci olmayalım. Suçla mücadelede vatandaş ihbarı çok önemli. Emniyetimizin e posta adresi var. Oradan da ulaşılabilir. Ayrıca mektupta yazabilirsiniz” diye konuştu.
Sokaktaki polis sayısını artırdığını ve caddelerde polislerin devriye sayısını yükselttiğini ifade eden Müdür Çelik, ” Güven timleri oluşturduk. Artık cadde ve sokaklarda polislerimiz sürekli mesai yapacak. Okul önlerindeki tedbirleri had safhaya ulaştırdık. Trafik sıkıntısı konusunda radikal kararlar aldık. İnşallah projelerimizin sonucunu ilerleyen günlerde alacağız” dedi.
POLİS YABANCI DİL VE KAYAK ÖĞRENECEK
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, 2011 UNİVERSİAD oyunları kapsamında Emniyet teşkilatı olarak kendilerinin de hazırlık içerisinde olduklarını bildirerek, bu kapsamda 600 polisin İngilizce başta olmak üzere yabancı dil ve kayak eğitimi alacaklarını söyledi. Müdür Çelik, ” 2011 oyunları sadece Erzurum’un değil Türkiye’nin bir vizyonu. Bu konuda sosyal polis projesi içerisindeyiz. 600 polisimize yabancı dil ve kayak eğitimi için kurs düzenleyeceğiz. İlk grup mart ve nisan aylarında bu kursa başlamasını planlıyoruz. Havaalanına gelen turisti yabancı dil bilen polisle karşılayacağız. Ayrıca huzur toplantıları yapacağız. Mahalledeki vatandaşlarımız polisle bütünleşecek” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.