Bölge Haber Girişi : 18 Ağustos 2010 00:02

Erzurum'da 7 ilçeye 19 uzman doktor!..

Erzurum'da 7 ilçeye 19 uzman doktor!..
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Bakanlığı'nca 7 ilçeye 19 uzman, 11 ilçeye ise 20 pratisyen doktor ataması yapıldığını açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Bakanlığı'nca 7 ilçeye 19 uzman, 11 ilçeye ise 20 pratisyen doktor ataması yapıldığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Erzurum'un Palandöken, Yakutiye, Hınıs, İspir, Oltu, Pazaryolu ve Tekman ilçelerine çeşitli branşlarda 19 uzman hekim ataması gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'a ataması yapılan ve Türkiye'de sayıları çok az olan Yenidoğan Uzman doktorlardan birisinin Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verildiğini kaydetti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece Erzurum'daki Nenehatun ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yenidoğan üst düzey yoğun bakım hizmeti verildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Vançelik, "Ülkemizde yenidoğan uzman doktor sayısı çok az. Erzurum son atama ile 2 adet yenidoğan uzman doktora sahip oldu. Bu da ilimizde ve bölgemizde yenidoğan bebek ölümlerinin önemli ölçüde önüne geçecek. Ayrıca Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki yenidoğan küvez sayısını da 20'den 30'a çıkartacağız." diye konuştu.

100 yataklı Hınıs Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının önümüzdeki ekim ayında hizmete gireceğini belirten Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, bu ilçeye de genel cerrah ile radyoloji uzmanı doktor atamasının gerçekleştirildiğini anlattı. İlçelere ataması yapılan uzman doktorların işbaşı yapmasıyla ilçelerden il merkezine hasta sevkinin önemli ölçüde önüne geçilmiş olacağına vurgu yapan Vançelik, "İlçe merkezlerindeki devlet hastanelerine uzman doktor takviyesini üst düzeyde gerçekleştiriyoruz. 21 tane uzman doktorun bulunduğu Oltu Devlet Hastanesi artık Ardahan ve Göle'den hasta almaya başladı." diye konuştu.

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik ayrıca ilçe merkezlerindeki devlet hastanelerine de uzman doktorun yanı sıra pratisyen hekim gönderdiklerinin altını çizerek, "Çat, Hınıs Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Narman, Oltu, Pazaryolu, Tekman ve Uzundere ilçelerindeki devlet hastaneleri ile sağlık istasyonlarına 20 tane pratisyen hekim ataması yaptık. Bu ilçelerde önemli ölçüde artık doktor açığını kapattık. Yıl içinde yapılacak yeni doktor ve diğer sağlık personeli atamalarıyla buralardaki sağlık hizmet sunumunu daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.