Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2012 17:30

Erzurum'da ''adım adım anadolu'' toplantısı

Erzurum'da ''adım adım anadolu'' toplantısı
Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Bankasının ortak projesi “Kadınlar için iş fırsatları” konulu “Adım Adım Anadolu” başlıklı program düzenlendi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Kadın istihdamı ve kadınların iş hayatına katılmalarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Bankasının ortak projesi “Kadınlar için iş fırsatları” konulu “Adım Adım Anadolu” başlıklı program düzenlendi.

Erzurum Lisesi Kültür Sitesi Konferans salonunda düzenlenen programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Aslan, Dünya bankası Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Florian Fichtl, TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve iş hayatına katılmak isteyen Erzurumlu kadınlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Florian Fichtl yaptı. Florian Fichtl konuşmasına Atatürk ve helikopter kazasında şehit olan 17 askeri anarak başladı. Fichtl; “Öncelikle böyle anlamlı bir projede Erzurum’da olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biz bu projeyle kadınların daha fazla iş hayatına katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Artık kadınlarında toplumda erkeklerle eşit şartlarda olması gerektiğini söylüyoruz. Bizim burada bulunmamızın asıl sebebi kadınların sıkıntılarını, sorunlarını dinleyerek bu konularda elimizden ne gelirse yapmaya çakışmak iş hayatına katılmak isteyen kadınlara gerekli desteği sağlamak.” dedi.

TEK KANATLA GÖKYÜZÜNE UÇAMAYIZ “

TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ise konuşmasında "TÜSİAD olarak kadınlarımızın eğitim, siyaset, bilim ve eşitlik yolunda toplumda eşit şartlara sahip olmaları için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Ekonomiye katmadan Ülke olarak refah seviyeye ulaşamayız. Şunu ifade etmeliyim ki “tek kanatla gökyüzüne uçamayız”. Toplumda erkekler kadar kadınlarımızda iş ve yaşam alanın da aktif olmadığı müddetçe toplum refah seviyeye ulaşamaz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Aslan da “Mümkün mü ki bir bacağı zincire bağlı olan toplum gelişebilsin, Biz Anadoluyu karış karış gezerek toplumumuzu ayağında ki bu zincirden kurtarmaya çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankasıyla ortak bir protokol imzalayarak kadınları istihdama katmak için çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı, Gaziantep ve Trabzon da yaptık. Çalışmalarımızın üçüncü ayağı olarak Erzurum’a geldik. 28 kasım da Şanlıurfa’ya gideceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Aslanlı Köyü Çiftçi Kadınlar Tiyatro Grubu gösteri düzenledi.
Program girişimci kadınların yaptığı çalışmaların sergilenmesi ile sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.