Bölge Haber Girişi : 02 Temmuz 2011 00:08

Erzurum'da ahşap büfe devri başladı!..

Erzurum'da ahşap büfe devri başladı!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki eski ya da görsel kirlilik oluşturan büfeleri kaldırıp, yerlerine kurşun geçirmez camlı ahşap büfeleri yerleştirmeye başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki eski ya da görsel kirlilik oluşturan büfeleri kaldırıp, yerlerine kurşun geçirmez camlı ahşap büfeleri yerleştirmeye başladı.

Erzurum'da, 2011 Kış Oyunları öncesinde şehir merkezinde başlanan eski büfelerin kaldırılması veya yenileri ile değiştirilmesi çalışmaları sürüyor. EBB, il merkezindeki büfe sayısını 48'den 21'e indirdi. Çoğunluğu metalden bakımsız, eski büfelerin yerine ise şehrin kültürel dokusuyla uyumlu, ahşap ve kurşun geçirmez camlıları yerleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip, takibini yaptığı 6 ahşap büfe hak sahiplerine teslim edildi. Rus çamından yapılan ve gemilerde kullanılan vernikle mukavemeti güçlendirilen ahşap büfelerin pencere ve vitrinleri ise kurşun geçirmez camdan oluşuyor. Ahşap büfelerin belediye tarafından yaptırıldığı ve ücretinin ise işyeri sahiplerinden tahsil edildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin görselliğine ve estetiğine katkı amaçlı olarak söz konusu büfelerin yaptırıldığını söyledi. Büfe sayısının azaltıldığı, yeni büfelerin de kaldırım işgalini oluşturmadığına vurgu yapan Küçükler, "Kış sporlarında dünya şehri olan Erzurum'un görsel estetik bakımından zenginleşmesi için elemizden geleni yapıyoruz.

Bu amaçla ana caddelerdeki eski büfeleri ıslah çalışması başlattık. Bir çok büfeyi kaldırdık, bazılarını ise sahipleriyle anlaşma yoluna giderek ahşap yaptık. Yüksek ısı yalıtımına sahip, görsel zenginliği olan büfeleri halkımızda benimsedi. " diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.