Bölge Haber Girişi : 11 Mart 2010 16:09

Erzurum'da alternatif kurtuluş töreni!..

Erzurum'da alternatif kurtuluş töreni!..
Erzurum'un Aziziye ilçesinde vatandaşlar 1. Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ilçe sokaklarında 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Ilıcalılar burada al bayrağın altında' şeklinde sloganlar atarak, yürüyüş yaptı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Aziziye ilçesinde vatandaşlar 1. Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ilçe sokaklarında “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Ilıcalılar burada al bayrağın altında” şeklinde sloganlar atarak, yürüyüş yaptı.

 
Geçen yıl Dadaşkent semti ile Ilıca’nın birleştirilerek Aziziye ilçesi olması üzerine bu sene Ilıca’nın resmi 92. yıl kurtuluş törenleri yapılmadı. Bunun üzerine kurtuluş coşkusunu yaşamak isteyen ilçe halkı Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “1. Aziziye Kurtuyuş Şölenine” katıldı. Bu kapsamda Aziziye ilçesi girişinde toplanan vatandaşlar ilçe çıkışına kadar dev Türk bayrağı açarak “Ne mutlu Turküm diyene” ve “Ilıcalılar burada al bayrağın altında” şeklinde sloganlar atarak, yürüyüş yaptı.
 
Yürüyüşe protokol mensupları katılmazken, atlı ekip ve mehteran ekibi eşlik etti.
Program kapsamında yapılan konuşmalarda isim değişikliği nedeniyle artık resmi olarak eski adıyla Ilıca ilçesinin kurtuluş törenlerinin yapılmadığı ancak bu seneden itibaren başlatılan “1. Aziziye Kurtuluş Şenliklerinin” geleneksel olarak devam edeceği bildirildi.
Yürüyüş ve konuşmaların ardından Aziziye ilçe mezarlığında dualar edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.