Bölge Haber Girişi : 31 Ekim 2010 00:12

Erzurum'da artistik buz pateni yarışması!..

Erzurum'da artistik buz pateni yarışması!..
Erzurum'da düzenlenen "Artistik Buz Pateni Test Yarışması" renkli görüntülere sahne oluyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenen "Artistik Buz Pateni Test Yarışması" renkli görüntülere sahne oluyor.

Erzurum Yenişehir Buz Hokeyi salonunda gerçekleştirilen Artistik Buz Pateni Test Yarışması'na minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 25'i bayan toplam 35 sporcu katılıyor.

Artistik buz pateni test yarışmasında piste çıkan sporcular performansları ile büyük beğeni topladılar. Yarışmada performansının ardından düşük puan alan Kocaeli Kağıtspor'lu bayan Zeynep Dilruba Sanoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Genç sporcuyu antrenörü teselli etmeye çalıştı.

Erzurum 2011 Universiade kış oyunlarının çok iyi geçeceğini ifade eden FISU Artistik Paten Yarışma sorumlusu Maria Lundmark, "2 bin kişi kapasiteli tesisin pistinde artistik buz pateni yarışmaları düzenlenecek. 500 seyirci kapasiteli diğer pistte de antrenmanlar yapılacak. Her iki pistteki hazırlıkları mükemmel buluyorum. Artistik paten yarışmalarının ve Erzurum 2011 Universiade kış oyunlarının çok iyi geçeceğine inanıyorum" dedi.

Tesislerle ilgili düşünceleri sorulan Lundmark, "Ben sadece artistik paten yarışmalarından sorumluyum. Diğer branşlarla ilgili detaylı bilgim yok ama artistik patenlerin beş ayrı yarışmasıyla ilgili hiçbir problemimiz yok" diye konuştu.

Uluslararası Paten Federasyonu Teknik Delegesi Dingding Lui ise, "Her iki buz pistinin yarışmalara hazır olduğunu görmek için bu test yarışmalarını düzenledik. Yarışmaları Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile birlikte düzenliyoruz. Çünkü uluslararası yarışmalardaki temel bilgileri ve kuralları uygulamada birlikte çalışmak zorundayız. Burada da hem tesis hem de yarışma açısından her şey çok doğru gidiyor" dedi.

Test yarışmaları yarın sona erecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.