Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2012 16:30

Erzurum'da avcılık bitme noktasına geldi

Erzurum'da avcılık bitme noktasına geldi
Erzurum’da avcılığın eskisi kadar rağbet görmediğini belirten av malzemesi satıcıları, vatandaşların özellikle olta balıkçılığına ilgi gösterdiği belirtiyorlar.
Erzurum Ajans-Erzurum’da avcılığın eskisi kadar rağbet görmediğini belirten av malzemesi satıcıları, vatandaşların özellikle olta balıkçılığına ilgi gösterdiği belirtiyorlar.

Barajların yapılmasıyla vatandaşlar artık olta balıkçılığına merak saldığını belirten av malzemesi satıcıları, Erzurumlu vatandaşların ava meraklı olduklarını fakat geçim sıkıntısı yaşadıkları için ava gidemediklerini söyledi.

Av malzemesi satışıyla uğraşan Yusuf Akbulut Erzurumlu vatandaşların eski kadar ava bütçe ayıramadıklarını dile getirdi. Yusuf Akbulut “Erzurum’da avcılık bitme noktasına geldi. Haliyle bizim işlerimizde bitiyor. Geçimimizi nasıl sağlayacağız bilmiyorum. Erzurum halkı geçim derdine düştü avcılığı bıraktı. Şu sıralar vatandaşlar olta balıkçılığına yoğun ilgi gösteriyor. Zaten avcılık dönem dönem değişme gösterir. Avın belli bir zamanı vardır. Kışın genellikle karda tavşan avı yapılır. Av sezonunun başlamasıyla satışlarda da doğal olarak yavaş yavaş hareketlenmeler oluyor. Ama eskiye oranlara satışlarda azalma görüyoruz. Fiyatlarımız gayet uygun. Bir olta takımı 50 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Keklik ve tavşan avlamak için tüfek almak isteyen vatandaşların ilk olarak emniyetten ve ya jandarmadan ruhsat olması gerekiyor. Belge karşılığında vatandaşlar av tüfeği satıyoruz. Tüfeklerin fiyatları ise 500 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Av tüfeği mermileri de 70 kuruştan 4 TL ye kadar satılıyor.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gül 01 Ocak 1970 02:00

    Bir hayvan sever olarak bu habere çok sevindim. Avcılık=spor denilmesine ayrıca sinir olmaktayım.