Bölge Haber Girişi : 05 Ekim 2011 16:43

Erzurum'da basketbol heyecanı!..

Erzurum'da basketbol heyecanı!..
Erzurum'da yarın başlayacak olan Spor Toto Türkiye Kupası Basketbol Elemeleri B Grubu müsabakalarının basın toplantısı Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongre Salonu'nda yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da yarın başlayacak olan Spor Toto Türkiye Kupası Basketbol Elemeleri B Grubu müsabakalarının basın toplantısı Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongre Salonu'nda yapıldı.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grubu Müsabakalarında 6-7-8 Ekim tarihlerinde Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu'nda oynanacak olan ve Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olin Edirne ile Tofaş takımlarının mücadele edeceği B grubunun basın toplantısına Vali Sebahattin Öztürk, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Basketbol İl Temsilcisi Sebahattin Yıldız, Fenerbahçe Ülker'in dışında üç takımın baş

antrenörleri katıldı.

Basketbolcuların Erzurumlu sporseverlere dolu dolu üç gün yaşatacaklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, "Çok önemli dört takımımız Erzurum'da sporseverlere güzel zamanlar yaşatacak. Erzurum'da böyle bir organize düzenledikleri için Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olin Edirne ve Tofaş takımları basketbol ligimizin en güzide kulüpleri. Onları misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım güzel günler geçirirler. Burası kongre salonu,

Cumhuriyet'in kurulmasında önemli rol alan bir mekan. Bu salonu özel günlerde açıyoruz. Daha önce okul olarak kullanılıyordu. TBMM başkanlığı burayı restore etmek için her türlü kolaylığı sağladı. Bir yıl içerisinde çevresiyle birlikte tüm düzenlemeler yapılacak. Buranın bir bölümü müze şeklinde kalacak. Spor teşkilatı, TBF, spor kulüplerimize Erzurum'a bu heyecanı getirdikleri için teşekkür ediyorum. Erzurum kış sporlarının yanında böylesine güzel aktivitelere ev sahipliği yaparak Türkiye gündeminde kalacaktır" dedi.

Türkiye Basketbol Ligler Koordinatöre Ayhan Özgümüş, kendilerini burada misafir eden Erzurumlulara teşekkür ettiklerini belirtti. Ayan Özgümüş "Müsabakaların basın toplantısının Cumhuriyet'in temellerini atıldığı bu salonda yapılması bizi gururlandı ve çok mutlu olduk. Her müsabaka maçın yıldızı basın mensupları tarafından seçilecek. Ayrıca her müsabakada maçın ardından basın toplantıları düzenlenecek" diye konuştu.

Toplantıya uçakları saat 16.00'da ineceği için katılamayan Fenerbahçe Ülker'in dışında grup maçlarına katılacak olan 3 takımın baş antrenörleri ve kaptanları duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Toplantı sonrası takım baş antrenörlerine Anadolu Jet'in maket uçakları hediye edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.