Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2010 17:45

Erzurum'da bilim adamları tartıştı!..

Erzurum'da bilim adamları tartıştı!..
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen panelde yerli ve yabancı bilim adamları “Türk Dünyasının Sosyo-Ekonomik Yapısı”nı tartıştı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen panelde yerli ve yabancı bilim adamları “Türk Dünyasının Sosyo-Ekonomik Yapısı”nı tartıştı.

Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen panelin takdimini yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, panelin başarılı geçmesini diledi ve katılımcılara teşekkür etti. Dekan Orhan, dün, yaşamını yitiren Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın vefatından duydukları üzüntüyü de ifade ederek yakınlarına baş sağlığı diledi.

Daha sonra konuşmacıların öz geçmişleri okundu ve panele geçildi. İki oturum halinde yapılan panelin ilk oturumunda Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Genel Müdürü Prof. Dr. Cusup Pirimbayev, “Türk Dünyasına Genel Bir Bakış” başlıklı bildirisini sundu. Panelde, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik , “Sosyalizmden Piyasa Ekonomisine Geçişte Girişimcilik”, Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Sarı, “Türk Dünyasının Ekonomik Yapısı Doğrultusunda Yatırım İklimi” ve Atatürk Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Prof. Dr. Ö. Selçuk Emsen’de, “Küresel Krizde Türk Cumhuriyetlerinin Genel Değerlendirilmesi” konularında birer bildiri sundular.

İkinci oturum

Panelin ikinci oturumunda ise, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Musa Kulaklıkaya, “TİKA’ nın Türk Dünyasına Yönelik Hizmetleri”; Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Çöğenli, “Türk Dünyasından İzlenimler”, Atatürk Üniversitesi Ortadoğu ve Ortaasya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş, “Atatürk Üniversitesi’nin Uluslar arası İlişkilerinde Türk Dünyasının Yeri ve Önemi” ile yine Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Ceylan, “Türk Dünyasının Ortak Dili Kaya Resimleri” konularında sundukları bildiriler ele alınarak tartışıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.