Bölge Haber Girişi : 20 Ağustos 2010 00:00

Erzurum'da bir kasap çırağıydı!..

Erzurum'da bir kasap çırağıydı!..
1990'lı yıllarda Erzurum'da bir kasapta çırak olarak işe başlayan Metin Yarar, kasap dükkanındaki işlerin iyi gitmemesi üzerine ayrılıp geldiği Gebze'de çelik konstrüksiyon firmasında 2 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kurdu ve bugün ayda 18 bin ton çeli

Erzurum Ajans-1990'lı yıllarda Erzurum'da bir kasapta çırak olarak işe başlayan Metin Yarar, kasap dükkanındaki işlerin iyi gitmemesi üzerine ayrılıp geldiği Gebze'de çelik konstrüksiyon firmasında 2 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kurdu ve bugün ayda 18 bin ton çelik imalatı yapan, 650 kişinin çalıştığı Ör-Taş inşaat firmasının başında.

İlkokul mezunu olan Metin Yarar, bugüne kadar bir kez bile tatile çıkmadığını, işine düşkünlüğü yüzünden bir kez bile denize girmediğini söylüyor.

Bulunduğu noktaya büyük zorluklar içinde geldiğini anlatan Metin Yarar, "1990'lı yıllarda memleketimiz Erzurum'da bir kasap dükkanında çalışıyordum. İşler iyi gitmeyince işten ayrıldım. İş bulmak umuduyla İstanbul'a, daha sonra da Gebze'ye geldim. Çelik konstrüksiyon imalatı yapan bir firmada işçi olarak çalışmaya başladım.

2 yıl çalıştıktan sonra bir fabrikadan taşeronluk teklifi aldım ve yanıma iki işçi daha alarak bu işe başladım. Para kazandıkça işimi geliştirecek makineler almaya başladım. Daha sonra Biat Holding, onlara yapacağım işin karşılığı olarak makine almam konusunda yardımcı oldu ve 1995 yılında Gebze'nin Pelitli Köyü'nde daha büyük bir yatırımla ilk fabrikamızı kurduk. 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip bu fabrikamızda çelik konstrüksiyon imalatına başladık. Her geçen gün büyüyerek iş hacmimizi artırdık ve Türkiye'nin her yerinde iş yapar hale geldik" diye konuştu.

Yarar, işlerinin büyümesi üzerine Çayırova ilçesinde yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "2007 yılında 3 milyon dolarlık yatırımla 5 bin metrekare kapalı alana sahip ikinci fabrikamızı faaliyete soktuk. İki fabrikamızda şu anda yılda 18 bin ton çelik konstrüksiyon imalatı gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Krizde bile iş hacminin arttığına dikkat çeken Yarar, "İşletmelerin işçi çıkardığı dönemde biz 100 yeni istihdam sağladık. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışına da iş yapmaya başladık. 2009 yılında yılda 15 bin ton olan üretimimizi 2010 yılında 20 bin ton hedef olarak belirledik" dedi.

Abi faktörü başarıda etken

İş hayatına ilk atıldığı dönemden bugüne kadar arkasındaki en büyük gücün abisi Hamdi Yarar olduğunu kaydeden Metin Yarar, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' derler, benim arkamda hep abim vardı. Çok çalışmak ve dürüstlük de en temel ilkelerimizdir. Ben hayatım boyunca hiç tatil yapmadım ve hiç denize girmedim. Çünkü başarılı olmak zorundayım, hem ailem hem de çalıştırdığım insanlara karşı sorumluluklarım var" dedi.

Endüstriyel inşaata da adım attı

1995 yılından bu yana endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatı ve montajı, çelik çatı ve cephe kaplama alanında hizmet veren Ör-Taş, 2004 yılından bu yana endüstriyel inşaat alanında da büyümeyi hedefliyor. Çok katlı çelik yapılar, fabrikalar, spor salonu, çelik köprü, çatı, sosyal konutlar, okul, villa ve anahtar teslim fabrika binaları yapan firma, şu anda Vodafone firmasının İstanbul'daki iletişim merkezinin de projesini yürütüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.