Bölge Haber Girişi : 13 Nisan 2011 13:21

Erzurum'da bir 'nefes'te üç din!..

Erzurum'da bir 'nefes'te üç din!..
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç, üç dine ait unsurların yer aldığı tarihi eserleri 'Nefes' adlı fotoğraf sergisinde bir araya getirdi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç, üç dine ait unsurların yer aldığı tarihi eserleri ‘Nefes’ adlı fotoğraf sergisinde bir araya getirdi.

Yaklaşık iki yıl boyunca Suriye’deki Halep Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç, üç büyük dinin doğup, büyüdüğü ve yayıldığı coğrafyayı ‘Nefes’ adlı fotoğraf sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergisinde ‘Suriye’de ki Türk izleri’ne de yer veren Yrd. Doç. Dr. Kızıltunç, bölgede Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaptırılan eserler ve yine o dönemlerde koruma altına alınan cami, medrese, kilise, katedral, külliye ve çeşme gibi tarihi eserleri fotoğrafladı. Çektiği binlerce kare içinden 48 fotoğrafı Kültür Merkezi’nde sergilemeye başlayan Yrd .Doç. Dr. Kızıltunç’un sergisi buir hafta açık kalacak.

Serginin ilgi göreceğini umduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kıçıltunç, “Birçok insan üç büyük dinin doğduğu ve yayıldığı coğrafyayı çok merak ediyor. Orada görev yaptığım süre içinde çektiğim bu fotoğraflar ile insanların merakını bir nebze olsun gidermek istedim. Sonuçta yeryüzündeki tüm insanlığın soluyabileceği havayı bu bölgede bulmak mümkün. O yüzden bende sergimin adına ‘Nefes’ dedim” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.