Erzurum Haber Girişi : 30 Kasım 2011 12:32

Erzurum`da çiftçilere slaj desteği sürecek

Erzurum`da çiftçilere slaj desteği sürecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Mustafa Altun, geçtiğimiz yıl çiftçilere yönelik başlatılan slaj desteklerinin bu sene de süreceğini belirtti.
Erzurum Ajans-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Mustafa Altun, geçtiğimiz yıl çiftçilere yönelik başlatılan slaj desteklerinin bu sene de süreceğini belirtti.

2010 yılında slaj yönteminin yaygınlaştırılması için başlatılan desteklerin süreceğini ifade eden Altun, “Bakanlığımız tarafından geçen yıl 8 milyon 600 bin TL çiftçilere destek sağlandı. 2012 yılında da çiftçilere olan destek hız kesmeden devam edecek. Çiftçilerimiz slaj yöntemini benimsemeye başladı. Destekler ile çiftçilerimiz kendilerini hayvancılıkta daha da ileri noktalara taşıyabilecekler.” dedi.

S
laj ile hayvanlardan yüzde 70 oranında daha fazla verim sağlayacaklarını dile getiren Altun, “Bu verimin ardından devlet destekli olmaksızın çiftçi kendi slajını kendi bahçesinde ekerek verimi yakalamış olacak.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.