Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2012 12:30

Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu

Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzurum'da coşkuyla kutlandı.
Erzurum Ajans-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzurum'da coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıl dönümü, Hastaneler Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Töreni izlemek isteyen vatandaşlar, üzerleri ve çantaları aranarak içeri alındı. Özel harekat timleri yüksek yerlere konuşlanarak alanı kontrol altında tuttular. Erzurum Vali Vekili Mehmet Gök, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törende konuşan Vali Vekili Mehmet Gök, "Bugün Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve terör olaylarında hayatlarını kaybeden aziz şehit ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer atalarımızın canı pahasına vatan yaptıkları toprakların kurtarılmasını, bağımsızlığın korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır" dedi.
Program, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.